Caruciorul copilului: criterii de care sa tii cont in alegerea lui

Caruciorul se afla pe lista lucurilor indispensabile atunci cand vine vorba de copilul tau. Multi dintre parinti aleg sa il achizitioneze chiar inainte ca cel mic sa se nasca.

Alegerea caruciorului are o importanta foarte mare deoarece reprezinta o investitie pe termen lung si este o achizitie importanta atat pentru bebe cat si pentru intreaga familie. Asadar, inainte de a trece la fapte, trebuie sa te documentezi temeinic despre acest subiect. Ti-am pregatit o lista cu 6 cele mai importante criterii atunci cand urmeaza sa cumperi unul.

Pentru ce anume il achizitionezi? Dada, stim. Raspunsul veti spune ca este evident: sa plimbam copilul. Ei bine, intrebarea este mai complexa de atat si raspunsul pe masura. Daca il cumparati pentru plimbarile de zi cu zi, atunci puteti lua unul clasic, ideal pentru situatiile comune: mers la cumparaturi, mers in parc, vizite. Alegeti unul cu spatiu de depozitare generos, care sa aiba diverse accesorii ca suport pentru cana sau geanta incorporata pentru o mai buna organizare.

Folositi mult mijlocele de transport in comun? Stati la un etaj superior intr-o cladire care nu este prevazuta cu lift sau pur si simplu statura nu va ajuta si cautati ceva simplu si usor? Carucioarele cu greutate redusa sunt ideale. Exista carucioare foarte usoare care nu fac rabat de la comfort si care ofera aceleasi conditii ca un carucior obisnuit singura diferensa fiind greutatea si exista carucioare minimaliste care au strict functia de transport, nu au pozitie de somn, dar sunt ideale pentru parintii care calatoresc mult, care au un spatiu redus de depozitare sau care vor, pur si simplu ceva basic, dar si de calitate. De obicei sunt carucioare tip umbrela, usor de transportat, care merg foarte bine si in concedii sau calatorii cu avionul.

Varsta copilului este un alt factor decisiv. Daca vorbim de un bebelus pana in 6 luni, ai nevoie de un carucior cu pozitie de somn. Adica ai nevoie ca spatarul sa se poata rabata astfel incat sa obtii o suprafata plana. Sau poti alege, mai simplu, un carucior 3 in 1 care are landou potrivit in primele luni, scoica auto care poate fi folosita si in masina si parte sport pe care o poti folosi oricand dupa implinirea varstei de 6 luni.

Sunteți o persoana sportiva si va place sa alergati in parc? Exista carucioare special concepute pentru jogging. Cu siguranta le-ati vazut prin parcuri. Sunt cele prevazute cu 3 roti. Dispunerea lor permite o deplasare si manevrare facila. Cu ajutorul acestui tip de carucior veti putea astfel sa imbinati utilul cu placutul.

Ce alte criterii sa mai ai in vedere cand alegi caruciorul? Ai grija ca husele sa fie detasabile astfel incat sa le poti spala ori de cate ori este nevoie. Stim cu totii cat de repede se murdaresc copiii si cat de mult dezastru pot face in jur, inclusiv in carucior.
Alege un carucior cu copertina impermeabila, cu filtru UV. Nu te va scuti de aplicare unui strat de crema cu factor de protectie vara, insa vei avea siguranta ca atat capul cat si o parte din corpul copilului stau la adapost in fata nemilosului soare.
Manerele ajustabile sunt un alt plus pe care unele carucioare le au. Astfel, poti ajusta pozitia lor in functie de inaltimea ta.
Informeaza-te asupra greutatii pe care caruciorul o suporta. Este un alt criteriu foarte important. Unele carucioare pot fi utilizate pana la 15 kg ale copilului, in timp ce altele suporta pana la 18 kg. Daca vrei sa faci o investitie pe termen lung, alege un carucior care știi ca va rezista pana la 18 kg.

Ideal este ca atunci cand te hotarasti sa cumperi caruciorul, sa il iei și pe copil cu tine pentru a proba. Vei vedea ca acestia au preferinte si iti vor transmite semnale daca le place sau daca se simt comfortabili in caruciorul ales.
Plimbari line si frumoase!