Ce luam in bagaj intr-o vacanta cu copiii?

Vacanta este, cu siguranta,  cel mai asteptat moment al anului, indiferent de anotimp sau varsta. Fie ca vorbim de soare, mare, plaja, balaceala, munte, avion, destinatii exotice sau la tara la bunici, pe cat de dorita pe atat de complicata devine vacanta cu copii. Toti parintii au trecut cel putin o data prin chinul bagajelor. Da da, este chiar o mare provocare sa iei cu tine esentialul, dar sa nu impachetezi totusi toata casa. Iata un mic ghid cu lucruri impartit pe categorii care sa iti vina in ajutor.

Articole vestimentare
Conteaza foarte mult destinatia si anotimpul insa exista cateva basicuri universal valabile. Maiourile sau body-urile cu maneca scurta sunt versatile, pot fi folosite atat ca haine de corp cat si ca atare sau pe post de pijamale. Inarmeaza-te cu un stoc bun pentru ca stim cu totii cat de des au nevoie cei mici sa fie schimbati. Daca vorbim de o vacanta pe caldura, atunci adaugati pantaloni scurti, bermude, costume cu protectie solara si o palarie. Nu uitati de bluze subtiri, tricouri, un hanorac si o jacheta pentru serile racoroase. Utila este intotdeauna si jacheta de ploaie. Pentru vacantele la munte, completati bagajul cu ceva mai multe perechi de pantaloni lungi. Nu uitati de incaltaminte! Sandale, pantofi sport si cizme de ploaie pentru surprizele cu nori si...noroi.

Daca ati terminat cu hainele puteti trece la produsele de ingrijire. Optati pentru variante mini sau medii pentru a nu incarca foarte mult bagajul cu recipiente mari. Totodata, rezumati-va la strictul necesar: gel de dus, sampon, crema pentru scutece daca cei mici inca mai necesita si o crema de corp. Nu uitati de periuta de dinti si pasta preferata. Adaugati pe lista pieptan, unghiera si trusa este completa. Nu aveti nevoie de foarte multe produse de ingrijire pentru copii deoarece rutina lor este in general una simpla.

Pastrati suficient loc in bagaj pentru trusa de medicamente. Luati-le pe categorii: antitermice sub forma de sirop, dar si supozitor pentru o eventuala febra, un sirop antialergic, medicamente pentru probleme cu stomacul, saruri de rehidratare, o solutie pentru dezinfectat rani, comprese starile, fasa, ser fiziologic, plasturi pentru accidente si o pudra cu antibiotic tot pentru rani. Accidente se pot intampla oriunde si oricand asa ca adaugati la trusa de medicamente si un spray pentru arsuri. Copiii sunt imprevizibili asa ca parintii trebuie sa fie dotati cu toate cele necesare pentru a interveni in caz de urgenta. Solutiile impotriva tantarilor si a altor insecte sunt de asemenea de mare ajutor in concediu. 

Daca planuiti sa mergeti la plaja trebuie sa adaugati in bagaj si cateva itemuri specifice: doua costume de baie cu spf, palariuta de soare, scutece de apa, crema cu spf 50, prosoape, cearsaf de plaja si umbreluta. Toate acestea sunt articole indispensabile daca vreti sa faceti plaja in siguranta cu cei mici.

Jucariile ocupa un loc fruntas atat pe lista copiilor cat si pe cea a parintilor cand vine vorba de bagajul pentru vacanta. Cei mici se plictisesc repede asa ca e mereu nevoie de ceva nou pentru a-i tine ocupati. Si cum spatiul in bagaj este pretios, apelati la cateva trucuri: nu uitati de jucaria preferata a copilului in cazul in care acesta are una. Cumpara intotdeauna jucarii noi inainte sa porniti la drum. Vor fi o atractie in mod cert. Apelati la cele gonflabile mai ales daca mergeti la mare: minge, salteluta, colac. Nu uitati de jucariile de nisip pe care micii exploratori le pot folosi cu succes si in pamant. Puneti in bagaj si cateva carti, creioane colorate, hartie. Un board games adaptat varstei copiilor este, de asemenea, ideal pentru o distractie pe cinste in familie. 

Acum ca am ajutat la alcatuirea bagajul, va dorim o vacanta pe cinste, cu multa veselie si distractie alaturi de cei dragi. Timpul petrecut cu ei este cel mai pretios. La fel si amintirile ce se nasc in urma vacantei.