Ce nu trebuie sa lipseasca din garderoba de toamna a copiilor ?

Balti, frunze si namol. Probabil cosmarul tuturor parintilor cand vine vorba de sezonul ploios, insa bucuria copiilor.
Exista micuti care nu adora sa sara in balti, sa se joace cu bete in pamantul moale si sa ia la pas toate aleile cu frunze uscate ? Am zice ca nu.
Haideti sa stabilim impreuna ce ar trebui sa contina garderoba unui mic explorator si iubitor natura toamna. Generic ar fi cizme, pelerina, haine impermeabile. Simplu, nu ? Asa pare. Dar hai sa vedem un top 5 al elementelor care nu trebuie sa lipseasca pentru o toamna reusita.

Cizme de cauciuc
Exista multe modele insa o alegere inspirata sunt cele din cauciuc natural. Ce le face diferite este rezistenta lor crescuta la uzura, faptul ca se intretin foarte usor si gradul de flexibilitate ridicat. Si unde mai pui ca se si muleaza perfect pe orice piciorus umblator. Sunt usoare si comode incat va putem asigura ca cei mici nu vor mai vrea sa le dea jos din picioare. Cat despre umezeala, nu va faceti griji. Cauciucul natural nu permite niciunui strop de ploaie sa patrunda in interior si sa strice distractia. Din punct de vedere al design-ului, va sugeram sa ii lasati pe copii sa aleaga. 

Salopetele si gecile impermeabile
Fie ca alegeti salopeta 2in1 sau din doua piese separate, jacheta si pantaloni, aveti grija la materialele din care sunt confectionate. Daca afara temperaturile sunt scazute, ideal este sa alegeti articole impermeabile captusite cu un strat subtire de fleece, pentru confort termic. Daca alegeti un costum intreg sau din doua piese, depinde de preferintele voastre si ale micutilor. Eficienta este aceeasi in cazul ambelor. Urmariti etichetele ca pe ele sa fie specificat gradul de impermeabilitate si tototdata fiti atenti la cusaturi si fermoare. Ar trebui sa existe in aceste zone o pelicula fina de cauciuc, tocmai pentru a nu lasa apa sa patrunda.

Manusi si palarii impermeabile
Cum stim ca toamna ploile sunt dese si vremea imprevizibila, o pereche de manusi si o palarie impermeabila sunt accesorii ce nu ar trebui sa lipseasca din geanta niciunui parinte atunci cand iese la plimbare cu cel mic. Nu toti copiii accepta sa stea cu gluga pe cap si realitate este ca de multe ori aceasta cade neanuntata asa ca o palarie pescareasca cu inchidere sub barbie isi face treaba foarte bine.

Haine de corp 
Si nu orice haine de corp, ci facem referire la cele din lana merinos sau din materiale termoizolante. Principalul avantaj este ca retin caldura foarte bine, sunt usoare si delicate cu pielea si ofera libertate in miscare celui mic. Un strat de haine de corp peste care puneti o jacheta subtire din fleece si salopeta impermeabila pe deasupra si gata de plimbare. Tototdata, nu veti avea grija ca cei mici transpira. Hainele din lana merinos sau cele termoizolante, absorb foarte bine umezeala si nu tin pielea rece. Va sfatuim sa le testati.

Sa nu uitam de accesorii
Nu sunt indespensabile insa sunt trendy. Ne referim la umbrele si rucsacele colorate, impermeabile. Copiii adora accesoriile si acestea sunt ideale pentru toamna. Alegeti dimensiuni potrivite varstei si inca o data, lasati-i sa decida asupra modelului. 
Voi ce aveti pe lista esentialelor de toamna ? Asteptam doza voastra de inspiratie !