Cum alegem ghiozdanul micului scolar?

Stiati ca alegerea ghiozdanului pentru micul vostru scolar este printre cele mai grele decizii pe care trebuie sa le faceti atunci cand vine vorba de cumparaturile necesare inceperii scolii?
Daca este pentru prima data cand mergeti sa achizionati un ghiozdan pentru cel mic, pregatiti-va!
Varietatea pe care o veti gasi in magazine este atat de mare incat alegerea pare sa fie tare grea. Iata la ce trebuie sa fiti atenti inainte de a cumpara.

Calitatea este pe primul loc asa ca inspectati cusaturile, cat de bine sunt facute, cat de usor se trage fermoarul si din ce material este facut, finisajele. Aveti grija sa nu fie nimic descusut, iar fermoarele ideale sunt cele care sunt acoperite de o mica portiune de material. Ofera protectie mai buna si rezistenta la intemperii si estetic arata minunat.
Un ghiozdan bun, de calitate, are avantajul de a rezista intreg anul scolar si poate chiar mai mult. Ideal este sa il schimbati pentru ca cel mic isi doreste ceva nou nu pentru ca s-a deteriorat foarte repede. De aceea, trebuie sa fiti atenti la materialele din care este confectionat. Ele trebuie sa fie rezistente la ploaie si nu foarte grele. Exista ghiozdane din materiale usoare care rezista foarte bine in toate anotimpurile, indiferent de vremea de afara.

Pe langa materiale, fermoare si finisaje, gasirea dimensiunii potrivite pentru ghiozdanul copilului este iarasi un criteriu important de care trebuie sa tineti cont.
Acesta trebuie sa fie deasupra taliei si sa nu acopere intreg spatele. Cautati modele pentru categoria de varsta potrivita.  Alegeti modele care au bretele ajustabile, burete detasabil pentru a evita frecarea cu umarii si pentru a nu pune prea multa presiune pe acestia. Spatele ghiozdanului ar trebui sa fie si el captusit cu material moale pentru a fi cat mai confortabil la purtare.

Compartimentarea este iar un aspect de care trebuie sa tineti cont in alegerea ghiozdanului potrivit. Optati pentru modele cu multe buzunare, sloturi, compartimente. Pozitionati cartile si caietele primele, in spatele ghiozdanului iar pe cele usoare in buzunarele aditionale, din fata sau lateral.

Aveti grija la greutatea ghiozdanului! Nu adaugati prea multe rechizite si nu ii lasati pe cei mici sa isi care singuri rucsacul prea mult timp.

Dupa ce ati bifat criteriile esentiale si anume materiale, cusaturi, dimensiune, bretele, compartimentare, puteti trece la design.
Stim ca uneori cele mai frumoase ghiozdane nu sunt si cele mai potrivite, insa varietatea este atat de mare incat suntem siguri ca veti reusi sa gasiti un model pe placul celor mici. Discutati cu ei aspra culorilor sau imprimeurilor pe care vor sa le aiba ghiozdanul, apoi faceti o selectie si lasati-i sa aleaga. Gusturile sunt intotdeauna diferite. Unii copii prefera ghiozdanele monocrome, cu design minimalist in timp ce altii iti doresc un rucsac cu personajul preferat sau cu aplicatii interesante.

Voi ati cumparat copiilor un nou ghiozdan pentru scoala? Catre ce modele v-ati orientat si ce ati luat in calcul atunci cand ati facut alegerea? Cei mici ce parere au? Ce ghiozdane prefera?
Suntem tare curiosi sa aflam cum a decurs la voi procesul de alegere si achizionare a ghiozdanului perfect.