Cum alegem produsele potrivite pentru ingijirea bebelusilor? 

La fel cum noi, adultii, avem produse de ingrijire preferate si o igiena riguroasa, si bebelusii au aceleasi necesitati. Pielea lor sensibila si fina are nevoie de atentie si produse delicate alese corect. Dar cum alegem, oare, produsele potrivite? La ce anume sa fim atenti atunci cand achizitionam un gel de spalare, un sampon sau o crema? Iata cele mai importante criterii dupa care este bine sa ne ghidam si un top 5 al produselor noastre preferate de ingrijire pentru bebelusi.

Alegeti intotdeauna produse prietenoase cu pielea, care sa nu contina parabeni, coloranti, alcool, silicon. Cititi intotdeauna etichetele si urmariti ca produsele sa fie fara SLS si SLES adica Sodium Lauryl Sulfate si sodium laureth sulfate cunoscuti in chimie si sub denumirea de detergenti. Un brand care indeplineste aceste criterii si este bland cu pielea bebelusilor este Chicco. Cu o gama variata de produse ideale pentru rutina zilnica, Chicco promite si chiar reuseste sa transforme baita celui mic intr-un moment de relaxare si rasfat. Asadar, fara lacrimi doar cu zambete. 

Un alt criteriu de pe lista este acela ca produsele pentru bebe sa fie hipoalergenice si non-comedogenice. Ce inseamna acest lucru? Produsele care sunt marcate ca fiind hipoalergenice si non-comedogenice nu contin ingrediente care sa blocheze porii. Uriage reprezinta o alegere potrivita pentru bebelusi indiferent de tipologia pielii. Produsele bradului contin si apa termala, un ingredient atat de important pentru piele. Ea previne iritatiile, eczemele, mancarimile si totodata hidrateaza in profunzime. 
 

Ingredientele naturale precum uleiul de masline si alantoina integrate in produsele de ingrijire ale bebelusilor sunt un adevarat miracol pentru piele. Gama de la Sanosan destinata celor mici se incadreaza in aceasta categorie asigurand o curatare delicata a pielii si scalpului. Natura si puterile nebanuite pe care aceasta le are sunt un pion important atunci cand vine vorba de alegerea unor produse potrivite pentru pielea celor mici. Este, asadar, important sa le integram in rutina zilnica si cum putem face asta mai bine daca nu prin intermediul unor produse testate dermatologic precum cele de la Sanosan.

Tot in categoria produselor care fuzioneaza cu natura se afla si cele de la Himalaya Herbals. Folosind ingrediente cheie precum naut, schinduf, ulei de masline, nalba indiana, migdale sau fasole mung, gama destinata bebelusilor promite ingrijire delicata si protectie precum si mentinera bunastarii pielii delicate a celor mici. Toti compusii folositi au rolul de a calma si a hidrata pielea precum si de a-i mentine catifelarea si supletea naturala.

Urmariti ca produsele de ingrijire pe care le achizitionati pentru cei mici sa aiba pH neutru. Aceasta informatie este deseori mentionata in prim plan pe ambalajul produselor. De ce este acest aspect important? pH-ul este unitatea de masura ce arata cat de acida sau alcalina este o substanta sau solutie. Scala de masurare porneste de la 0 si se sfarseste la 14, 7 fiind valoare neutra. Este important ca pH-ul produselor folosite sa fie neutru pentru a nu distruge bariera protectoare a pielii si pentru a nu crea dezechilibre precum dermatite, iritatii sau uscaciune. Gama de produse Dove Baby mentine hidratata pielea bebelusilor  pe tot parcursul zilei, este testata dermatologic,  are pH neutru si este potrivita folosirii zilnice. O alegere ideala pentru pielea micutilor.
 

Mai presus de brand se afla nevoile specifice pe care fiecare micut in parte le are. Ghidati-va dupa recomandari, cititi etichetele si suntem convinsi ca veti gasi produsele de care cel mic are nevoie. Momentul baitei este la doar un pas de transformarea lui intr-un adevarat ritual.