Cum ne racorim vara: idei de gustari sanatoase

Cand ne gandim la vara si la gustari specifice, ne vin in minte imediat fructele si legumele de sezon. Si cum exista o varietate de moduri in care le putem combina si obtine gustari delicioase si racoritoare, ne-am gandit sa facem o lista care sa serveasca drept inspiratie pentru orice parinte in pana de idei intr-o zi torida de vara. 

Mini pizza cu fructe
Un mod eficient de a-i convinge pe cei mici sa consume doza zilnica recomandata de fructe...sau legume. Cum anume puteti prepara mini pizza? Foarte simplu. Puteti folosi aluat gata preparat de la magazin, pe care il taiati mai apoi cu ajutorul unui pahar in cercuri medii ca marime. Puneti-le la cuptor  la temperatura si timpul indicate pe ambalaj apoi puneti pe deasupra fructele sau legumele proaspete. Alegeti fructele preferate ale copiilor. Vor fi un desert foarte racoritor pentru cei mici. 

Inghetata cu pepene galben si rosu
Stim deja ca piesa de rezistenta a verii este pepenele si nu exista niciun pofticios care sa refuze o astfel de bunatate. Fie ca vorbim de pepene rosu sau galben, ambele tipuri pot fi transformate in gustari racoroase si delicioase. Aveti nevoie de un blender si forme de inghetata pe bat. Dati prin blender pepenele rosu si turnati-l in forma de inghetata apoi fuga la congelator. Procedati la fel si cu pepenele galben. iar daca vreti sa combinati aromele, puteti face asta. Dupa cateva ore sunt gata de servit. Cei mici vor fi tare incantati.

Salata de fructe cu iaurt
Nimic mai simplu! Taiati intr-un bol pepene, kiwi, mere, pere, caise, piersici, capsuni, zmeura si mure peste care adaugati iaurt grecesc rece si amestecati. Desigur, puteti sa va jucati oricat cu varietatea de fructe si tipurile de iaurt. Puteti pune iaurt degresat sau chiar iaurt de baut in salata. Important este sa fie rece pentru a obtine o gustare racoritoare, de sezon.


Clatite cu legumele
Si nu orice clatite, ci clatite cu spanac si umplutura din legume proaspete si crema de branza. Aveti nevoie de frunze proaspete de spanac pe care sa le puneti in blender alaturi de compozitia clasica de clatite. Veti obtine o compozitie verde din care veti face clatitele. In interior adaugati crema de branza si fasii de ardei, castravete si morcov proaspat. Rulati clatitele, taiati-le in sferturi pentru a putea fi usor de manevrat de catre manutele celor mici si gata! Gustarea e servita.

Iaurt inghetat cu nuci, capsuni si afine
Nu ati incercat, inca? E vremea! Aveti nevoie de iaurt grecesc in care adaugati un pic de miere sau sirop de agave. Intineti compozitia uniform intr-o tava in care ati pus hartie de copt. Adaugati fasii de capsuni si jumatati de afine, iar pe deasupra presarati nuca pisata. Introduceti totul la congelator pret de cateva ore apoi taiati patratele si serviti. Gustul este minunat si foarte fresh.
 
Bomboane din boabe de strugure

O reteta care trebuie incercata! Aveti nevoie de boabe mari de strugure, zahar brun si fulgi de cocos. Spalati bine fructele apoi tavaliti-le printr-un amestec format din 3 parti fulgi de cocos si o parte zahar brun apoi asezati-le intr-o tava si lasati-le sa se odihneasca la congelator pana devin inghetate. Le puteti servi  celor mici ca atare. Se vor bucura de ingenioasele bomboane.

Voi ce alte gustari pregatiti vara?