Cum protejam pielea bebelusului vara?

Avem cu totii in minte mirosul inconfundabil al pielii bebelusilor si stim ca rutina ce tine de ingrijirea pielii lor delicate este extrem de importanta inca de la nastere.
ar oare stim cum anume sa o protejam pe timpul verii ? Ce ar trebui sa facem mai special si caror aspect se acordam mai multa importanta ? Iata un mic ghid cu pasi catre o piele  catifelata si sanatoasa de bebe.

Care sunt exact nevoile pielii celor mici, pe timp de vara?
Din cauza caldurii, cei mici transpira in exces si de aici pot aparea iritatii, mancarimi, eczeme provocate de transpiratia care intra in contact cu praful, scutecele si hainutele celor mici. Combinatia tutoror acestor elemente nu este prea fericita asa ca este nevoie, in primul rand, de o atentie sporita. Ce puteti face concret ? Folositi hainute racoroase, lejere, din materiale naturale.

Mai mult decat atentia la hainute este sa puneti accent pe rutina zilnica de ingrijire. Si cum este vara si temperaturile sunt ridicate si toti copiii adora balaceala, profitati de asta si faceti-le baie cu apa calduta, fara alte geluri de curatare, ori de cate ori este necesar. Astfel, le reglati si temperatura corporala, evitati iritatiile si baita de seara ii imbie la un somn linistitor, de asemenea.

Aveti grija la soare! Pielea bebelusilor este extrem de sensibila si pot aparea arsuri de la o simpla plimbare la pranz pana la magazin. Nu este nevoie de prea mult pentru ca cei mici sa se inroseasca. Aplicati o lotiune cu factor de protectie 50 pe piele expusa si reaplicati ori de cate ori este nevoie. Daca mergeti cu cei mici la plaja sau la piscina, folositi hainute din materiale cu SPF. Si nu uitati de palariute. Evitati insolatiile astfel. 

Hidratarea este extrem de importanta. Daca vorbim de bebelusi pana in 6 luni, oferiti-le cat mai des lapte pentru a fi in permanenta hidratati, iar daca vorbim de copilasi mai mari de 6 luni, puteti adauga apa in dieta lor. 

Gelurile cu aloe vera sunt o minune ! Prietenoase atat cu pielea adultilor cat si cu cea a bebelusilor, ele sunt aliatul de nadejde cand vine vorba de iritatii sau mancarimi. 

Pentru plimbarile mai lungi, folositi umbrelute speciale pentru soare sau daca obisnuiti sa ii plimbati pe cei mici in carucior, alegeti unul care este facut din material cu protectie UV. Va scuteste de multa bataie de cap.

Cel mai imporant lucru este sa fiti vigilenti si receptivi la semnalele celor mici si sa evitati, pe cat posibil, expunerea la soare la ore nepotivite. Evitati plimbarile lungi prin soare si daca este neaparata nevoie, cautati zonele cu umbre. Intre orele 12:00 si 17:00 razele solare tind sa fie extrem de puternice si agresive cu pielea oricui, nu doar a bebelusilor.

Speram ca va sunt de folos indrumarile noastre si cu un pic de grija, va puteti bucura in siguranta de soarele puternic de vara.