Cum sa ii protejam pe cei mici de caldura si soare: sfaturi si trucuri de sezon

Caldura si soarele aduc bucurie si entuziasm in zilele de vara, dar pentru cei mici acestea pot fi o sursa de disconfort si risc pentru sanatatea lor. Copiii au nevoie de o atentie speciala in sezonul cald, pentru a se bucura in siguranta de activitatile lor preferate. Iata cateva sfaturi si trucuri esentiale pentru a-i proteja de caldura si soare, astfel incat sa nu ii afecteze si sa se poata bucura in continuare de aventurile lor, in siguranta.

Imbracaminte adecvata si lejera

Alegerea articolelor vestimentare potrivite este esentiala pentru a proteja copiii de razele puternice ale soarelui si pentru a mentine o temperatura corporala confortabila. Optati pentru haine din materiale naturale cum ar fi inul, bumbacul, matasea, care permit pielii sa respire si sa se racoreasca usor. Culorile sunt si ele importante, asa ca alegeti culori deschise care reduc absorbtia caldurii. Chiar daca acestea se murdaresc mai repede, sunt mult mai potrivite pentru zilele toride de vara, spre deosebire de hainele inchise la culoare.

Palarii cu boruri largi si ochelari de soare

Folosirea palariilor cu boruri largi si a ochelarilor de soare este o modalitate excelenta de a proteja fata,  ochii si capul celor mici de razele nocive ale soarelui. Asigurati-va ca palariile acopera si protejeaza urechile si gatul micutilor.

Creme cu protectie solara

Aplicarea cremelor cu SPF este o masura esentiala pentru a proteja pielea sensibila a copiilor de arsurile solare. Alegeti o crema cu factor de protectie ridicat, SPF 30 sau mai mare si asigurati-va ca acoperiti toate zonele expuse, inclusiv fata, gatul, bratele si picioarele.

Limitarea expunerii la soare la orele de varf

In timpul verii, soarele poate fi cel mai puternic intre 10 dimineata si 4 dupa-amiaza. Incercati sa limitati activitatile in aer liber intre aceste ore de varf si cautati sa petreceti mai mult timp in locuri umbroase sau in interior.

Hidratare corespunzatoare

Asigurati-va ca cei mici consuma suficiente lichide pe parcursul zilei pentru a preveni deshidratarea. Apa este cea mai buna alegere, insa puteti incerca si compot neindulcit, ceai, suc diluat de fructe, pentru a mai diversifica gusturile.

Bai racoritoare si jocuri cu apa

Zilele calduroase de vara pot fi mai usor de suportat atunci cand copiii se bucura de bai racoritoare sau de jocuri cu apa in curte sau la piscina. Asigurati-va ca supravegheati copiii in permanenta in preajma apei si ca luati masurile de siguranta adecvate.

Utilizarea ventilatoarelor si a aerului conditionat

Daca aveti acces la aer conditionat sau ventilator, nu ezitati sa le folositi. Copiii nu vor raci, contrar miturilor, ba mai mult, au nevoie, ca si noi de un mediu racoros in timpul zilelor toride de vara.

Este foarte important sa le explicati copiilor, pe intelesul lor, de ce este bine sa se fereasca de caldura si cum anume trebuie sa se protejeze de soare. Explicati-le riscurile si ce anume trebuie sa faca. Nu uitati, insa, ca cea mai mare responsabilitate pentru protejarea copiilor de caldura si soare in timpul verii, o au adultii. Intelegerea importantei masurilor de protectie va va ajuta atat pe voi, adultii cat si pe ei, piticii, sa va bucurati de o vara minunata si lipsita de probleme de santate. Voi ce masuri luati pe timp de vara, impotriva caldurii?