Filosofie de copil, Episodul 8 - Mos Craciun si cadourile

Pentru ca am aflat deja ce este Craciunul de la cei mici, in episodul anterior, propun sa aflam si cine este Mos Craciun si de unde ne aduce el cadouri? Magia Craciunului nu poate fi comparata cu nimic asa ca va mentinem in atmosfera cu niste raspunsuri delicioase de la copiii nostri. 

Cine este Mos Craciun si de unde aduce el cadouri?

Carina ne spune ca  “Mos Craciun este un om costumat si ne aduce cadouri de la Polul Nord.” Costumat? Ce vrei sa spui? “Da. El este un om obisnui,t dar de Craciun are costum rosu si puteri magice si se transforma in Mos Craciun. Este un personaj el.” Interesant punct de vedere.

Iris ne spune  ca “Mosul este din zapada.” Oare se refera la un om de zapada? Sau la vreun Mos Craciun decoratiune? Nu am reusit sa ne lamurim insa am aflat ca “are caciulita rosie sa nu ii inghete capul si are rochie rosie pe el sa nu ii fie frig.” O fetita tare grijulie. Se gandeste sa nu ii fie frig Mosului. Si de unde aduce el cadourile? “El are cadouri in sanie, cadouri multe pentru baieti si fete si de acolo le aduce dintr-un sac mare plin cu cadouri pentru copilasi. Si Mosul are 2 reni. Ii cheama Ren, Ren si ei nu sunt imbracati pentru ca au blanita. Lor nu le este frig!” Probabil Iris este o fetita tare friguroasa.

Sasha ne surprinde iar cu un raspuns concis: “Mos Craciun este  un zeu bun care ne aduce noua jucarii si cadourile sunt aduse de la sediul lui din Rovaniemi si eu o sa merg acolo cu parintii mei, poate chiar anul viitor. Sunt tare curios sa ii vad casa si depozitul.” Iti uram succes, Sasha! Si noi speram sa ajungi in Laponia si sa te intalnesti cu Mosul.

Ivan ne raspunde repede ca “Mosul este… Mosul.” Da, dar cine anume mai exact? “Aaaa, Mos Nicolae.” Mos Nicolae? “Nu. Este Mos Martin care aduce cadouri de la sediul lui si il ajuta spiridusii.” Raspuns probabil influentat de fratele lui, Sasha. Dar totusi, de unde vin cadourile? “De la el din sanie. Stau ascunse. El are o sanie care pare mica dar ea este de fapt magica si incap foaaaaarte multe cadouri in ea. Si spiridusii stau acolo in sanie si cand ajung la casa fiecarui copil lasa cadourile potrivite si pleaca.”

Si noi credem acelasi lucru, ca sania Mosului este una fermecata la fel ca spiridusii magici care stiu ce cadouri sa lase fiecarui copil si nu se incurca niciodata. Dragi parinti, voua de unde va aduce Mos Craciun cadourile? Dar copiilor vostri? Ei ce raspuns ne vor da la aceasta intrebare?