Idei cool de activitati extrascolare 

Sunt atat de multe beneficii pe care activitatile extrascolare le aduc, incat un singur articol pe acest subiect nu ar fi suficient. La nivel general, putem puncta faptul ca ii ajuta sa isi dezvolte abilitatile fizice, performantele academice si interactiunea cu cei din jur. 

Suntem parinti, asadar suntem nerabdatori sa descoperim la ce anume exceleaza micutii nostri. Dar cum oare putem sa le descoperim si pune in valoare adevaratele lor inclinatii? In primul rand, fiti atenti la pasiunile pe care le  au si la ceea ce si-ar dori sa exploreze. Pe langa asta, testati, testati si iar testati. Cei mici vor avea posibilitatea sa descopere si sa aleaga ceea ce le place si surprizele pot fi multe. Iata cateva idei cool de activitati extrascolare care ar putea sa ii tenteze pe copii.

Benzile desenate si mai exact procesul care duce la nasterea lor. Cei mici pot inventa povesti si personaje de la 0 si totul se poate transforma intr-o aventura plina de imaginatie cu mai multe episoade. O activitate ca aceasta are rolul de a dezvolta si mai mult imaginatia celor mici si de a le imbunatati tehnicile de desen. Nu e nevoie sa aiba inclinatii artistice pentru a putea face benzi desenate, ba chiar puteti descoperi cu umire ca fix copiii care nu sunt foarte creativi indragesc aceasta activitate si sunt si foarte priceputi. Pe langa exersarea imaginatiei si desenului, cei mici vor invata cum sa exprime si sa ilustreze emotii precum furia, socul, bucuria, tristetea atunci cand vor vrea sa contureze un personaj. Acest lucru ii va ajuta sa isi inteleaga si sa proceseze trairile pe care le au. Pe langa asta, benzile desenate care vor iesi din mainile celor mici suntem siguri ca vor aduce zambetul pe fetele adultilor prin personajele nostime si povestile la fel de amuzante.

Traforajul sau tamplaria sunt alte idei inspirate de activitati extrascolare. Copiii carora le place sa participe la activitati practice, vor fi foarte atrasi de lucrul cu lemnul. Micutii adora sa faca lucruri de adulti si cand se vor vedea in fata unei bucati de lemn pe care o pot taia sau pot bate cuie in ea, vor fi incantati. Este foarte important ca cel care preda ateliere de acest fel sa aiba rabdare si atentie pentru a indeplini toate normele de siguranta. De ce adora copiii sa faca asta ? Daca si-au propus sa realizeze jucarii din lemn, spre exemplu, sentimentul pe care il au atunci cand asambleaza o masinuta este minunat. Ii face sa se simta puternici si priceputi precum adultii. 

Antreprenoriatul precum si educatia financiara au prins teren in ultimii ani si se afla chiar in topul activitatilor extracuriculare pe care parintii le aleg pentru micutii lor. Partea buna este ca prezinta interes si pentru copii, nu doar pentru adulti, asa ca este o idee minunata de a-i duce la cursuri pe acest subiect. Este un mod perfect de a le oferi bazele educatiei financiare, de a-i responsabiliza si de a-i ajuta sa gaseasca rezolvari singuri pentru problemele lor. Desi poate suna totul pragmatic, nu este deloc plictisitor. Jocurile de rol sunt un instrument des folosit pentru a preda notiunile de baza ale antreprenoriatului si gestionarea finantelor. E nevoie doar de un profesor iscusit cu un pic de imaginatie si de niste copii dornici sa invete cum anume pot economisi pentru a-si cumpara mai repede jucaria mult dorita.

Voi la ce activitati extrascolare ii duceti pe cei mici ? Cum vi se par ideile noastre ?