Idei de gustari pentru drum

Drum cu masina la bunici? Excursie cu autocarul la munte? Cu trenul la mare?
Indiferent de circumstante, burticile pofticioase au nevoie de combustibil ca cei mici sa aiba energie. Dar cu ce anume ii servim?
Iata cateva idei de gustari usoare de preparat, ideale pentru drum.

Sandwich-urile calde sau reci sunt potrivite pentru orice mofturos. Alegeti variante delicioase cu branza telemea si cartof dulce copt, sau piept de pui ori curcan, cascaval, ardei si branza. Sunt usor de preparat si se mentin excelent in orice geanta frigorifica. Puteti alege dintr-o varietate de combinatii de ingrediente astfel incat rezultatul sa fie pe placul copiilor.

Clatite cu banane si ovaz pe care le puteti servi impreuna cu capsuni, afine sau coacaze. O banana, un ou, fulgi de ovaz si putina branza de vaci, toate amestecate si coapte in tigaia antiaderenta in putin unt. Noua deja ni s-a facut pofta.

Frigarui cu masline, cascaval, rosii si castraveti. Puteti apela la lumea cu imaginatie si folositi forme haioase cu care sa decupati ingredientele. Insirati-le apoi pe o frigaruie si gata gustarea!

Briosele desert sau aperitiv sunt iar o varianta usor de facut. Nu aveti nevoie de nicio reteta. Adaugati faina de orice tip, ou, iaurt grecesc si in rest fiti creativi. Puteti adauga fructe sau daca vreti sa faceti briose aperitiv, adaugati branza sarata, rosii sau ciuperci. Amestecati totul, dati la cuptor pana se rumenesc si gustarea este asigurata.

Terciul de ovaz cu lapte vegetal este hranitor si satios. Adaugati miere, scortisoara, rondele de banana, zmeura sau afine si gata! Va sfatuim sa il depozitati intr-un borcanel mic de iaurt, cu capac, pentru a evita eventualele accidente.

Biscutii cu fulgi de cocos sunt atat de buni incat cei mici se vor linge pe degete. Reteta e simpla: fulgi de cocos, banana sfarmata si zahar brun sau miere. Se omogenizeaza totul pana devine o pasta ce se poate modela, se formeaza biscuitii si se baga la cuptor pentru 10 minute. Mai puteti adauga optional unt la temperatura camerei sau faina de migdale. Ies minunati!

Mix de fructe si legume. Aveti amatori ? Nimic mai simplu. Pregatiti pachetele in care puteti castraveti, ardei si morcovi taiati fasii fine sau mere, pere rondele, ori caise, piersici, mango felii. De fapt, puteti pune orice fruct sau leguma indragita de cei mici. Importanta este asocierea de culori si forma in care le prezentati.

Iaurtul! O gustare atat de simpla ce nu are nevoie de niciun fel de preparare. Alegeti un iaurt la borcan cu capac pentru a evita accidentele, apoi adaugati in el dupa pofta! Puteti opta fie pentru seminte, nuci, mixuri de alune pisate, fie pentru zmeura, afina, banane, coacaze, capsuni sau ce stiti ca le mai place celor mici.

Noi suntem incantati de toate variantele de gustari. Voi ce alegeti? Aveti si alte preferinte pe lista voastra?