Idei pentru pachetelul de la scoala

O noua zi, un nou pachetel pentru scoala pe care trebuie sa il pregatiti pentru copiii? Optiuni multe, dar cu toate astea, inspiratie putina? Atunci cand nimic nu pare sa fie pe placul celor mici si sunteti in pana de idei, puteti folosi variantele oferite de noi. V-am pregatit o lista cu pachetele pentru scoala pe care le puteti pregati simplu, fara prea multe batai de cap insa care promit sa fie delicioase. Vor deveni favoritele oricarui mic mofturos.

Inainte sa va apucati de treaba, tineti cont de urmatoarele aspecte: alegeti intotdeauna recipiente de depozitare usoare, care sa se sigileze bine pentru a evita posibile accidente. Ideal este sa fie de dimensiuni mici si sa se inchida etans pentru a mentine totul proaspat in interior si pentru a fi, desigur, usor de transportat in ghiozdanele deja incarcate ale copiilor.

Folositi pe cat posibil ingrediente proaspete, neperisabile sau care sa fie cat mai putin sensibile la contactul cu aerul si lumina. Desi vorbim de pachetelul pe care il mananca in pauza dintre cursuri, ideal este sa fie cat mai variat si delicios, desigur. Le puteti pune si o banana, un sandvis simplu si biscuiti la ei insa probabil nu vor manca cu placere sau nu vor manca deloc. Ca sa fiti si voi linistiti ca cei mici se alimenteaza corect si burticile lor sunt pline, va invitam sa testati lista noastra de retete pentru o saptamana intreaga de scoala.

Batoane din branza cu castraveti si paine prajita
Alegeti batoane ambalate individual sau puteti opta pentru micile roti de branza invelite in coaja. Arata ca niste mini rotite de cascaval, sunt delicioase iar faptul ca sunt ambalate individual este un plus. Savurati-le impreuna cu bastonase din castravete alaturi de o felie de paine prajita. Aditional, puneti la pachet si fructul preferat al copilului.

Rulori cu piept de pui, salata verde, ardei si iaurt de baut
Folositi lipii pe care le garnisiti cu bucatele mici de piept de pui la gratar, fasii subtiri de ardei si foi de salata verde. Rulati-le precum clatitele si apoi portionati-le in bucati mici, cat pentru o inghititura. Pentru a evita folosirea vreunui sos in interiorul lipiei, copiii pot savura gustarea alaturi de un iaurt de baut.

Terci cu unt de arahide si fructe de padure
Ovazul cremos este atat de indragit de cei mici! Aveti nevoie de un recipient rotund cu capac sau de un borcan in care sa puneti cu o seara inainte fulgi de ovaz maruntiti fin, apa fierbine sau lapte vegetal. Umpleti borcanul pana la jumatate, lasati peste noapte amestecul si dimineata adaugati restul de ingrediente: o lingura sanatoasa de unt de arahide, o lingurita de miere sau gemul lor preferat, nuci, alune, fistic maruntit, cateva felii subtiri de banana sau de capsuni si multe fructe de padure: zmeura, afine, coacaze, mure. Daca simt nevoia si de ceva sarat, puteti sa le puneti in pachetel si cativa covrigei sarati. O gustare numai buna se servit in pauza!

Briose cu telemea si marar
Simple si delicioase. Formati o compozitie din oua, faina, iaurt, telemea rasa si marar tocat pe care o puneti in forme de briose si o dati la cuptor pana se coace. Ca “desert” puteti sa le puneti la ei fructele preferate si o bucatica de turta dulce.

Humus, morcovi si fructe uscate
Nu, nu in combinatia aceasta, ci separat. Humusul il pot servi cu grisine cu ulei de masline si bastonase din morcov iar ca desert, o mana de fructe uscate precum smochine, curmale sau caise. Extrem de simplu insa foarte delicios.

Noi am venit cu cateva idei. Voi cu ce alte variante contribuiti?
Asteptam cu nerabdare sa impartasiti cu noi cum arata pachetelele scolarilor vostri.