Joaca de copil la orice varsta 

Joaca este cea mai fireasca si cea mai indragita activitate de catre toti copiii, indiferent de varsta.
Desi este important ca cei mici sa se joace atat singuri cat si cu alti copii, fara interventia adultilor, studiile recente subliniaza faptul ca si joaca alaturi de parinti are un rol extrem de important in dezvoltarea celor mici. 

Asadar, dragi parinti, va incurajam sa va jucati cat mai mult alaturi de copiii vostri. Daca va lipsesc ideile si nu stiti cum anume sa faceti interactiunea cu cei mici cat mai interesanta, iata o lista cu solutii numai bune de pus in practica.

Intrati in starea de joaca
Pentru a va putea bucura ca adulti de minunata lume a jocului, trebuie mai intai sa incercati sa intrati in lumea magica a imaginatiei. Asadar, frau liber si copilariti-va alaturi de cei mici. Este un drum cu doua sensuri: voi va distrati iar copiii va vor imita si invers. Jocul se invata de la adulti la copii si viceversa.

Fiti spontani!
Folositi ceea ce aveti la indemana pentru a va juca. Ce ati zice de niste cearsafuri? Ideale pentru cucu bau sau pentru a va transforma in fantome prietenoase ori pentru a cladi niste corturi cu ajutorul unor scaune. Super idei zicem noi!

Teatrul de papusi cum suna?
Nu, nu este nevoie de nimic elaborat. Puteti sa folositi canapeaua drept paravan si scena si personajele pot fi oricare va doriti voi: jucarii pe care le aveti la indemana, obiecte de decor, sosete cu personaje pe care vi le puteti pune pe maini. Prin acest tip de joc nu numai ca va distrati dar este si un prilej bun de a pune in scena situatii reale prin care parintii ii pot invata pe copii cum sa gestioneze anumite probleme intampinate in viata de zi cu zi. Un strop de imaginatie si multa voie buna si sceneta de teatru va fi un real succes.

Board games potrivite varstei copiilor pot fi o buna alternativa pentru momentele in care vreti sa va jucati cu cei mici insa nu aveti idei sau energie. Ele sunt o sursa buna de distractie si voie buna. Puteti vedea cum va descurcati la Tap It sau Adevarat sau Fals ori Memo Master sau de ce nu, Bate Palma

Organizati mici competitii sportive
Fie ca este vorba de alergare sau volei cu mingea ori baloane, antrenati-i pe cei mici in activitati sportive. De ce sunt acestea benefice? In primul rand isi vor consuma energia intr-un mod sanatos si vor fi familiarizati si cu ideea de competitie sanatoasa.

Cantati melodiile preferate, dar nu oricum!
Folositi-va de instrumente muzicale de jucarie ori reale sau daca nu aveti, improvizati. Tacamurile, capacele si orice obiecte din casa pot deveni o orchestra pe cinste. Puteti folosi spray-uri pe post de microfoane si cei mici se vor simti cu siguranta vedete.

Imbinati utilul cu placutul si bucatariti impreuna.
Puteti face briose, prajituri sau feluri de mancare usoare, alaturi de copii. Implicati-i in treburile gospodaresti sub forma de joaca si veti obtine un minunat prilej de distractie.

Speram ca v-am convins ca cel mai frumos joc este cel alaturi de copiii si cea mai buna distractie este aceea care implica multe rasete. Asa ca, renuntati din cand in cand la rolul de adult si fiti copii alaturi de cei mici. Spor la joaca!