Jocuri educative pentru scoala si gradinita

Chiar daca scoala si gradinita au inceput si timpul de joaca este mai scurt, copiii au nevoie de diversitate si de activitati interesante cu care sa isi ocupe timpul liber.
Simtiti ca ati epuizat toate ideile si nu mai stiti ce jocuri educative sa faceti cu cei mici? Iata cateva sugestii care le vor capta atentia.

Vreti sa transformati totul din mic in mare? Sa vedeti cum arata un fir de iarba sau unul de nisip? Cum altfel puteti face asta mai bine daca nu cu ajutorul unui microscop. Dar nu ne oprim aici! Nu doar natura merita a fi studiata ci si...cerul. Ce ar zice, oare, micutii de un microscop si telescop 2in1 cu care sa exploreze atat natura in cele mai mici detalii cat si astrii? Exista, da! Noua de place tare mult acest set. Suna atat de intersant incat si voi, adultii, veti fi ocupati ore intregi cu doar doua “jucarii”: microscopul si telescopul.

Daca sunt inca la gradinita sau au inceput scoala, literele si cifrele magnetice ofera atat de multe posibilitati de a va juca cu ele. Sunt o metoda buna sa ii familiarizati cu ele daca nu le cunosc sau o metoda de a le exersa in caz ca le stiu deja. Puteti forma cu ajutorul lor cuvinte noi sau puteti face socoteli simple. Inversati si rolurile! Fiti voi, parintii, in rolul de invatacei si lasati-i pe ei sa fie cei care va pun intrebari si va dau “teste”. Totul in joaca, desigur! Asa ne place noua, in lumea cu imaginatie! Sa ne jucam cu orice avem la indemana, cat este ziua de lunga.

De jocurile Science4you ati auzit? Sunt imbinarea perfecta dintre stiinta si imaginatie. Mici laboratoare ambulante le-am putea numi. Cei mici pot alege setul care le place cel mai mult: setul de activitati prin care vor descoperi stiinta din spatele celor mai trasnite mirosuri, experimente fascinante in care vor folosi ingrediente simple pentru a obtine explozii spectaculoase sau de ce nu, pot descoperi secretele din spatele artei de a fabrica sapunuri aromate. Alegerea este a lor, in functie de preferintele pe care le au. Trebuie doar sa le puneti la dispozitie varietatea noastra de seturi.

Daca nu v-am convins cu niciunul dintre jocurile de mai sus, ce ati spune sa pasim pe bune in lumea cu imaginatie? Si cum altfel putem mai bine daca nu cu ajutorul...magiei. Copiii pot incepe sa invete cum sa devina magicieni profesionisti. Da, da! Ati auzit bine! Si punem pariu ca vor vrea si le va placea. Iluziile optice sunt la un pas distanta de a fi deslusite si multe alte trucuri asteapta sa fie descoperite cu seturile de magie Marvin's Magic.

Mai avem multe sugestii insa va asteptam pe voi sa le descoperiti aici. Sa ne spuneti ce ati ales, ce ati testat si ce anume le place cel mai mult celor mici! Avem cateva banuieli insa asteptam cu nerabdare raspunsul vostru.
Voua ce va face cu ochiul? Suntem tare curiosi sa aflam.