Maamiii, vreau ceva bun! 

Recunoasteti intrebarea din titlu, asa e ? O auzim aproape zilnic si ajungem ca la un moment dat sa fim in pana de idei.
esi alternative sunt multe, astazi vrem sa va prezentam idei de ceva bun, sanatos, homemade. Haideti sa vedem ce puteti sa le oferiti copiilor astfel incat nevoia lor de dulce sa fie indeplinita.

Mixuri de nuci, alune si fructe uscate. Le cunoasteti, cu siguranta si ce mai trebuie sa stiti despre ele este ca sunt sanatoase. Nu este nevoie sa le cumparati la pungute gata ambalate, ci le puteti  combina voi acasa. Partea interesanta este ca, in felul acesta, puteti opta pentru fructe uscate fara adaos de zahar.
Nuci si alune puteti procura de la producatorii locali si nu mai ramane decat sa cumparati caju fara sare si fistic din magazin si gata. Un snack sanatos ! Deoarece nu sunt perisabile precum alte alimente, puteti lua cantitati mai mari pe care sa le depozitati in camara si cand sunteti in pana de idei incropiti o gustare buna buna de tot.

Frigaruile din fructe sunt o alta alternativa de ceva bun si sanatos si preparat rapid. Aveti nevoie de patru, cinci sortimente de fructe pe care le taiati in cubulete si le organizati pe fiecare frigaruie. Optional, puteti prepara un sos din iaurt grecesc si jumatate de lingurita de miere ideal pentru astfel de frigarui.

Popcornul este indragit de la mic la mare. Dar ce ati zice de popcornul facut in casa? Mai simplu ca niciodata. Va indemnam sa incercati si sa descoperiti gustul autentic al copilariei. Puteti adauga, la final, putin unt pentru un plus de savoare.

Strugurii glazurati cu ciocolata sunt o alta idei de ceva dulce de oferit celor mici. Folositi ciocolata fara zahar pe care o topiti in prima faza, apoi tavaliti boabe de strugure sau capsuni daca cei mici le prefera mai mult, puneti-le pe o tava cu hartie de copt si lasati-le 30 de minute la frigider sau congelator pentru ca ciocolata sa se intareasca. O alternativa ingenioasa si mult mai sanatoasa pentru momentele in care copiii va cer ciocolata si parca totusi nu ati vrea sa le-o oferiti ca atare.

Ceva bun nu trebuie musai sa fie ceva dulce. Puteti alege si ceva...sarat. Un mic platou cu branzeturi si crackers poate fi exact acel ceva bun pe care micutii il asteapta. Optati pentru branzeturi precum cascaval, branza feta, mozarela langa care adaugati biscuiti mici sarati, grisine, chip-uri din orez expandat, pufuleti organici. Gusturile combinate sunt o minune pentru papilele gustative ale micutilor.

Noua ni s-a cam facut foame. Ne ducem sa gustam din ceea ce tocmai v-am propus. Voi ce faceti bun cand cei mici au pofta de asa ceva?