Masti DIY pentru copii

Mastile sunt o modalitate minunata pentru a aduce putin divertisment in viata copiilor nostri si sunt, totodata, o metoda ideala prin care ii putem ajuta sa intre in pielea personajelor preferate. Dar cum suna ideea de a confectiona impreuna cu ei masti? Este nevoie de un strop de imaginatie si creativitate pentru a realiza o masca do it yourself care se va potrivi perfect cu ceea ce isi doresc cei mici.

Este simplu! Sa trecem la treaba!

Masca de leu

Perfecta pentru cei mici care adora animalele si care vor sa fie ei insisi regi ai padurilor. Folosind o bucata de carton si hartie creponata, puteti crea o masca de leu de-a dreptul impresionanta. Taiati o bucata de carton in forma de cap de leu si decupati zonele destinate ochilor si gurii. Nu va ganditi ca este complicat. Puteti decupa o forma ovala pe care mai apoi sa o decorati astfel incat sa semene cu un leu. Folositi galben si maro pentru a desena fundalul si hartie creponata portocalie sau maro pe care sa o decupati in fasii mici si o lipiti pe post de coama si mustati. Gata prima masca!

Masca de zana

Multe fetite au ca personaje preferate zanele si sunt pasionate de povesti magice. Aveti nevoie de o bucata de tul in culoarea lor preferata, sclipici, lipici si pene. Taiati tulul in forma de masca si decorati-l cu glitter pe margini si pene in laterale. Puteti folosi si alte elemente pe care le aveti la indemana precum paiete, nasturi sau orice altceva preferati.

Masca de pirat

Copiii vostri sunt fani ai piratilor si ai aventurilor pe mare? Au neaparata nevoie de o masca de pirat. Nimic mai simplu! Aveti nevoie de o bucata de carton si de putin material negru. Taiati cartonul in forma de petic de ochi, apoi imbracati-l in material negru pe care il puteti lipi sau coase de carton. Aveti nevoie si de un elastic pentru ca cei mici sa isi poata puna mica mascuta pe fata si gata! Capitanul Hook intra in actiune.

Masca de supereroi

Fie ca este vorba de Spiderman, Superman, Batman sau Hulk, pasii sunt aceiasi: aveti nevoie de carioci in culorile specifice fiecarui personaj, carton si o foarfeca pentru a decupa conturul mastii si gaurile pentru ochi, nas si gura. Folositi ca inspiratie poze de pe internet pentru a desena cat mai bine personajele, apoi treceti la treaba. Cei mici vor fi incantati de rezultate, cu siguranta!

Acestea sunt doar cateva idei de masti pe care le puteti face acasa impreuna cu copiii. Cu putina imaginatie si cateva materiale simple, puteti crea masti personalizate si unice pentru cei mici. Dar cel mai important lucru este ca isi vor dezvolta creativitatea, indemanarea si ca rezultat final va fi pe masura. Tototdata, voi parintii va veti putea bucura de momente pretioase petrecute ei.

Voi ati confectionat masti alaturi de cei mici? Ce personaje prefera? Aveti materiale speciale pe care le folositi? Asteptam cu nerabdare sa ne impartasiti experientele voastre.