Meseria saptamanii – Bucatar

Ciorbe, supe si salate, delicioase toate toate ies cel mai bine din mainile unor bucatari priceputi. Am glumit, desigur! Si mamele sunt bucatari desavarsiti atunci cand vine vorba de puiutii lor cu gusturi fine.
Unii dintre noi adora sa gateasca in vreme ce altii vad aceasta activitate ca pe o corvoada.
Prichindeilor le place cu siguranta sa amestece si sa combine cele mai ciudate ingredient in bucatarie. Pentru ei, meseria de bucatar se afla in topul preferintelor. N-am zice acelasi lucru si despre mancat. Stim cu totii cat de mofturosi pot fi uneori copiii. Adultii? Ei bine, adultii adora sa manance dar mai putin sa gateasca. Noi asa am zice.
Haideti sa vedem ce parere au cei mici despre jobul saptamanii si anume, acela de bucatar.

Sasha (7 ani) ne spune ca “este o meserie tare frumoasa iar mancare pe care eu as gati-o acum daca as fi bucatar ar fi salata de fructe. As putea chiar sa fac un tutorial pentru ca mi se pare foarte usor. Pui toate fructele de pe Planeta Pamant intr-un bol, doar sa nu fie fructul pasiunii pentru ca are o crema alba si-un contrast care este prea mare si nu-mi place si se pune un pahar mare de lapte peste salata. Se recomanda asta ca sa se absoarba si sa se faca mai mari fructele. Meseria de bucatar este si foarte banoasa, adauga el. Adica nu neaparat banoasa cu bani ci banoasa cu alimente. Adica poti sa iei alimente pentru copii acasa, dupa ce termini de gatit. Si gata, nu te mai duci la Mega sa cumperi nimic si faci economie.” Ah, Sasha, la asa ceva chiar ca nu ne-am fi gandit. Insa nu zici rau! “Eu as putea sa ma fac bucatar chef pentru ca fac cea mai buna salata de fructe din lume.”

Ivan (5 ani) ne marturiseste cam acelasi lucru, si anume ca “este bine sa fii bucatar pentru ca primesti mancare. Imi place sa gatesc super “mancari”. Sushi si tacos sunt preferatele mele si imi mai plac si clatitele cu ciocolata. Ah, si cerealele cu lapte.” Ivan, dar cerealele cu lapte nu sunt chiar o mancare. “Da, ai dreptate, nu sunt. Dar sunt rapide si tu ni le dai mereu dimineata inainte sa plecam la gradinita. Adica tu nu ne dai mancare? Inseamna ca nu gatesti?” Nu, Ivan. Amestec doar laptele cu cereale si gata. “Da, mami, asa e. Dar cand faci orez cu lapte inseamna ca esti bucatareasa? Sau cand faci pizza? Dar nu din aia la cutie. Pizza din aia din cuptor.” Da, Ivan! Se poate spune ca sunt bucatareasa cand va fac orez cu lapte si pizza din cuptor. “Ah, m-am razgandit. Nu cred ca vreau sa fiu bucatar pentru ca nu-mi place sa spal vase.” Le spala masina de spalat vase, Ivan.

Nu ne-am decis inca daca micutii nostri si-ar dori sa fie bucatari sau nu, dar suntem siguri ca ati savurat raspunsurile vor. Copiii vostri ce cred despre aceasta meserie?