Meseria saptamanii – Doctor

Cu o reputatie nu foarte buna in randul copiilor, doctorii ocupa in loc fruntas in topul meseriilor importante.
Desigur, orice profesie conteaza insa credem ca medicii sunt destul de prezenti in vietile celor mici mai ales in primii ani de viata. Dar oare ce cred ei despre meseria de doctor? Ce anume inseamna sa fii medic?

Sasha (7 ani) ne marturiseste ca “doctorul este o meserie chiar draguta, dar nu cea de dentist. La fel ca si chimistii, daca esti medic trebuie sa umbli tot cu substante toxice pe care nici nu trebuie sa le folosesti pe pielea goala ci este nevoie sa porti manusi si masca. Si pe deasupra, daca as fi medic nu as mai putea sa ma intalnesc cu prietenii atat de des des pentru ca as fi de garda si mereu ocupat.” Si totusi ce medic ai vrea sa fii? “Dentist.” Pai ai zis ca iti plac toate profesiile mai putin cea de dentist. “Eram ironic. Cel mai important este sa fii dentist pentru ca dintii se vad si e urat sa ai dintii negri. Celelate profesii mi se par jenante, chiar neimportante. Inima nu se vede, rinichii nu se vad deci ce conteaza? A, poate medicul care se ocupa de piele, imi scapa acum denumirea, ar putea fi interesant.” Te referi la dermatolog? “Da, da. Sa fii dermatolog este la fel de important ca dentistul.” Wow, Sasha, iti apreciem viziunea, dar vrem sa stii ca indiferent de specializare, medicii sunt la fel de importanti.

Ivan (5 ani) spune hotarat ca “mie-mi place sa fiu doctor ca eu vindec oameni. Mi-ar placea sa fiu doctor ambulantier pentru ca stii deja cat de mult imi plac ambulantele. Eu chiar ma gandesc serios, mami, la asta. As vrea sa imi iei si mie un atlas cu corpul uman, dar altul, nu il vreau pe cel al lui Sasha. Vreau sa inteleg mai bine cum arata inima si plamanii si tot. Dar as vrea sa ma fac si doctor veterinar daca se poate. Pot sa tratez, mami, si animalele?
Ivan, ne dorim sa ajungi exact ceea ce iti doresti in viata si sa faci mult bine fie ca este vorba de animale sau de oameni.
Iar pentru voi toti, atat parinti cat si copii, ne dorim sa ajungeti in vizita la doctor cat mai rar, iar daca o faceti sa fie pentru preventie nu pentru probleme de sanatate.