Meseria saptamanii – Manichiurista

Va avertizam ca acest interviu va fi unul inedit si palpitant.
Este foarte interesanta perspectiva pe care baietii nostri o au asupra acestei meserii. Si pentru ca nu credem ca aceasta meserie mai are nevoie de vreun fel de prezentare, va invitam sa cititi interviurile delicioase.

Sasha (8 ani): “Ce meserie??? De manelista? Nu, Sasha. Ma-ni-chiu-ris-ta. Aaaa, cred ca nu am auzit bine. Pai ce parere sa am. La fel ca la cea de vanzatoare. E frumoasa meseria, dar nu cred ca e foarte bine platita. Dar ce inseamna? Pai inseamna sa faci unghiile la femei de fite. Adica la femei care sunt fitoase. Pai de ce doar lor? Pai pentru ca doar ele isi fac. Nu Sasha, si eu imi fac. Da, dar mai rar. Tu iti faci acasa si miroase urat a acetona si oja. Beak. Nu-mi place deloc. Si nu esti nici fitoasa. Si ce parere ai despre meseria asta? E una decenta. Adica faci un ban cinstit dar mic. Nu prea ai cum sa traiesti decent. Dar daca tot suntem aici, pot sa zic si de manelista? Da, Sasha, chiar sunt curioasa de unde ti-a venit aceasta idee si ce inseamna cuvantul manelista. Pai seamana foarte bine. Manelist, manichiurist. Hmm, ai dreptate Sasha. La asta nu m-am gandit. Si este o femeie care canta muzica lautareasca sau manele. Aha, m-am lamurit. Iti multumesc, Sasha, pentru explicatii.

Ivan (5 ani): “Tu ce crezi despre meseria de manichiurista. Nu stiu. Nu am auzit pana acum de cuvantul asta. Pai este o doamna care face unghiile. Ce parere ai despre lucrul acesta? Da, e bine. Pai sa le faca sa nu mai fie doamne cu unghii urate. Sa le faca unghiile rosii sau verzi sau galbene sau roz. Ce le place lor. Cred ca e frumos sa fii manichiurista. Stai mult pe scaun si astepti sa vina clientele. E dragut sa te platesca in timp ce tu stai si dai cu oja. Pai crezi ca e usor sa fii manichiurista? Este, da. Dar este si greu pentru ca trebuie sa le placa doamenlor unghiile si unele sunt pretentioase. Tie cred ca nu ti-ar placea sa ti le faca o manichiurista. Nu-i asa, mami? De aia nu te duci sa ti le faci? Nu, Ivan. Eu mi le fac acasa. Este mai simplu si mai comod asa. Nu am timp sa ma duc la salon, dar ai vazut ca vara mai merg si imi fac pedichiura. Daaaaa, am vazut! Ti le faci negre sau rosii. Sunt culorile tale preferate.

Ne-am lamurit si ce inseamna sa fii manichiurista dar si manelista asa ca am vrea sa aflam si alte pareri la fel de surprinzatoare despre aceasta meserie. Copiii vostri ce spun?