Meseria saptamanii – Pictor

Arta ocupa un loc important in vietile noastre si ale copiilor nostri chiar daca, de cele mai multe ori nici nu ne dam seama.

Inca de la varste fragede, de cand incep sa exploreze lumea culorilor, micutii nostri ascund un potential artistic imens. Fiecare schita si tusa de culoare pe care acestia o pun cu degetele poate fi considerata cea mai pura arta. Haideti sa vedem prin ochii copiilor meseria de pictor. 

Sasha (7 ani) declara ca “meseria de pictor este destul de usoara. Usoara? Da. Trebuie doar sa desenezi niste chestii si am rezolvat treaba. Hmm, nu crezi ca esti un pic arogant? Nu, nu cred. Glumeam, de fapt. Este greu sa fii pictor pentru ca daca vrei sa fii un pictor bun trebuie sa desenezi foarte precis. Mai exact, cum facea Leonardo da Vinci in schitele lui.” Wow, Sasha, ai reusit sa ne impresionezi si de aceasta data. Sasha mai adauga patul ca “partea proasta in a fi pictor este ca esti sarac si pe deasupra ai nevoie si sa te imprumuti de bani sa iti iei materiale.” Noi am zice sa testezi o tabla magnetica de scris pe care poti face sute de desene pe care le poti sterge mai apoi si tot asa sau o tableta de desenat credem ca ar fi si mai interesanta.

Ivan (5 ani) ne spune initial ca el nu stie ce este acela un pictor. “Eu nu-mi dau seama. Pictor ai zis? Aaaaa, este cel care face tablouri. Da, imi place meseria de pictor. Este linistitor sa fii doctor si pictor.” Nu stim de unde aceasta alaturare de meserii. Ivan nu a stiut sa ne lamureasca insa adauga faptul ca “nu este deloc greu sa fii pictor si nu trebuie sa ai bani de culori si hartie. Iti iei o singura trusa si te descurci cu ea un an intreg.” Hmm, nu suntem convinsi ca totul se rezuma la un singur set insa cu siguranta, cu putina imaginatie se pot face adevarate opere de arta din…putin.

Va propunem un joc interesant pe care sa-l faceti cu micutii vostri acasa: alegeti cateva tablouri ale pictorilor vostri preferati si aratati-le celor mici, provocandu-i sa le comenteze. Suntem taaaare curiosi sa vedem ce recenzii vor face micii critici de arta.