Meseria saptamanii – Programator

Pasionati de calculatoare si ecrane in general, nu putini dintre micuti vor sa devina programatori atunci cand vor fi mari. Noi stim deja ce prespune munca de programator insa suntem tare curiosi sa vedem ce spun copii nostri despre asta.

Sasha (8 ani), ne spune ca “prea o meserie foarte grea. Adica nu doar pare, chiar este. Trebuie sa stai sa faci multi pasi, sa refaci, sa lucrezi la calculatoare multe si sa nu ai timp liber. Si este complicata treaba asta? Foarte. E un efort prea mare si nu toate meseriile sunt asa. Si pe deasupra poti sa mori daca stai prea mult pe calculator. Cum asa, Sasha? Pai iti strici ochii sau daca te concentrezi prea mult sau te stresezi ca nu iti iese ceva, ti se face rau apoi te duci la spital si chiar poti sa mor. Este chiar periculos sa fii programator. Eu sigur nu o sa ma fac. Sau daca m-as face, ar fi doar ca sa inventez jocuri pe calculator. Atat. Altceva nu ma intereseaza.

Ivan (5 ani): “Imi place meseria asta. De ce? Ce inseamna sa fii programator? Inseamna sa ajuti oamenii. Cum ii ajuti? Pai ajuti cum stii tu mai bine. Adica prin calculator. Nu prea stiu exact cum dar daca ei au nevoie de ceva vin la tine si tu iti faci treaba. Da, dar mai concret? Pai are legatura cu calculatoarele. Dar nu cu reparatul ci cu scrisul la calculator. E frumos dar eu nu vreau sa fiu programator pentru ca trebuie sa stau mult pe scaun la birou si mie nu prea imi place. Eu prefer sa stau pe laptop sau tableta in pat asa ca nu. Sa se faca alti copii programatori.”

Iris (3 ani): “mami, nu stiu foarte bine. Poti sa imi spui tu? Pai sa fii programator are legatura cu calculatoarele. Aaaaa, am si eu la baie. Nu, Iris. Acela este un cantar. Am inteles. Am la casuta mea de marcat calculator. Da Iris, ai insa nu la asta se refera. Calculator adica laptopul meu. Am inteles mami. Asta inseamna ca tu esti programator? Stai foarte mult la laptop. Nu, eu doar muncesc, nu programez. Ce crezi tu, totusi, ca inseamna? Pai cineva care scrie la laptop, dar nu tu mami.”

Copilasii nostri par sa aiba o vaga idee despre ce presupune munca de programator. Suntem tare curiosi sa aflam ce parere au copiii vostri despre aceasta meserie. Asteptam sa impartasiti cu noi raspunsurile!