Meseria saptamanii – Vanzator

Interactionam zilnic cu ei atunci cand mergem la magazine sau in jocul cu cei mici ne punem de multe ori in rolul lor.
Despre ce meserie sa fie vorba? Astazi vorbim despre cea de vanzator. Suntem siguri ca micutii nostri adora sa ne vanda diverse obiecte din spatele standului de jucarie dar oare ce cred ei ca inseamna cu adevarat sa fii vanzator?

Sasha (8 ani) ne spune ca “un vanzator este  un om care vinde chestii intr-un magazin sau la piata sau la stand. Si ce parere ai despre meseria asta? Pai ce sa zic. Este cam prost platita. Atat de prost incat nu poti sa iti platesti nici facturile. Si este si solicitant ca trebuie sa stai toata ziua in picioare daca vinzi la piata sau in mall. Dar daca vinzi la magazinul mic din cartier de la noi atunci stai mai mult jos pentru ca nu prea ai clienti dar nici bani nu prea faci. Asa ca nici facturile nu cred ca poti sa ti le platesti. E cosmar. Eu nu vreau sa ma fac vanzator pentru ca e greu, nu neaparat urat. Poate doar patron de magazin sa devin, atat.

Ivan (5 ani) ne spune ca “vanzatorul este un om care plateste. Plateste ceva. Plateste cat costa alimentele din magazine. Cum adica plateste? Nu primeste bani? Ba si primeste bani. Dar si plateste cand da rest. De fapt, mai mult cred ca primeste bani si daca trebuie sa dea rest, da, daca nu, nu. Oricum, mie imi place sa fiu vanzator. Si asta vrei sa te faci cand o sa fii mare? Nu. Vreau sa fiu ambulantier dar imi place sa fiu vanzator cand ma joc acasa sau la gradinita cu alti copii. Pe mine nu ma intereseaza banii, m-as face vanzator dar asa, ca al doilea serviciu daca nu as veni prea obosit de la ambulanta.”

Iris (3 ani): “eu ma joc cu mami de-a vanzatoarea. Eu sunt si imi place si mami ca vine sa cumpere un litru de lapte sau branza sau oua de la mine si eu ii dau. Ea imi da bani si eu ii pun in casa de marcat. Deci ce este mai exact un vanzator? Pai cineva care iti da lapte, branza, oua, fructe, legume, jucarii. Tot ce vrei tu. Si pazeste un magazine maaaare mare. Si ii dai bani daca vrei jucarii. E frumos sa fii vanzator, dar eu as vrea sa fiu printesa si sa port rochii.”

Copiii nostri au fost foarte sinceri si de data aceasta. Voi i-ati intrebat pe cei mici ce inseamna meseria de vanzator? Daca da, va invitam sa impartasiti si cu noi raspunsurile.