Moduri simple de a petrece timp de calitate cu cei mici

Timpul alaturi de cei mici poate fi o experienta memorabila, atat pentru ei cat si pentru parinti. Este foarte important ca adultii sa isi dedice timp si energie in a stabili o conexiune cu copiii. Asta ii ajuta sa se simta iubiti si apreciati.

Timpul de calitate petrecut cu copiii ajuta, de asemenea si la dezvoltarea lor emotionala si sociala, ii ajuta sa isi exprime creativitatea, sa invete lucruri noi si sa se relaxeze.

Iata cateva idei simple dar minunate pe care, cu un pic de planificare si rabdare le puteti include in lista de activitati zilnice de desfasurat impreuna.

Comunicarea eficienta

Rezervati-va intotdeauna timp pentru a vorbi despre cum le-a fost ziua copiilor. Poate fi chiar si o conversatie scurta inainte de culcare, insa asigurati-va ca oferiti pe parcursul ei toata atentia de care cei mici au nevoie. Le puteti pune intrebari, puteti discuta despre eventualele probleme aparute si puteti gasi solutii impreuna. Comunicarea eficienta este cheia. Ascultati-i cu adevarat si implicati-va in dialog, nu fiti prezenti doar fizic. Ei vor simti ca le sunteti aproape si sentimentul va fi unul de siguranta.
 

Ritualuri doar ale vostre

Ritmul in care ne desfasuram viata este, in cele mai multe situatii, unul alert. Poate nu avem timp de rutine elaborate dar cu siguranta putem sa dezvoltam un program pe care sa il urmam cu sfintenie alaturi de copii. Fara graba, fara ceas, fara presiune. Asigurati-va ca dispuneti de macar 30 de minute pe zi in care sa cititi alaturi de ei sau sa le ascultati melodiile preferate ori sa va spalati pe dinti impreuna. Ba chiar puteti face un concurs de cine isi periaza mai bine dintii. Cei mici adora competitiile asa ca dati startul distractiei. Pardon, periatului.
 

Lasati-i in control
Poate fi greu la inceput sa ii lasati pe copii sa decida cum sa petreaca timp de calitate alaturi de voi dar veti vedea pe parcurs ca dorintele lor nu sunt atat de iesite din comun. Ba chiar credem ca va vor surprinde placut. Vor sa colorati impreuna, sa dansati, sa va jucati cu mingea? Lasati-i sa fie in control asupra activitatii si veti avea surprize placute. Va incurajam sa incercati aceasta abordare!

 

 

Eliminati pe cat posibil tehnologia

Nu exista scapare in fata ecranelor si in general a tehnologiei pe parcursul zilei. Adultii la telefon, in fata calculatorului, copiii si ei la randul lor fie pe tableta fie la un alt ecran. Tehnologia joaca un rol vital in vietile noastre dar timpul de calitate petrecut impreuna cu copiii nostri nu trebuie sa implice tehnologie neaparat. Exista si alte alternative. Jocurile de societate pe care le puteti juca alaturi de intreaga familie sunt o alegere perfecta.

 

Gatiti impreuna

Ce poate fi mai simplu de atat? Copiii trebuie sa manance, adultii la fel asa ca de ce sa nu reuniti ambele echipe? Transformati gatitul intr-un prilej de conectare. Timpul de calitate se poate petrece si in bucatarie printre rasete si de ce nu, retete inventate.

Voi ce activitati faceti alaturi de copiii vostri? Cum va petreceti timpul alaturi de ei? Asteptam idei si suntem nerabdatori sa le punem si noi in aplicare.