Moduri simple de a tine copiii ocupati si entuziasmati

Nu e nevoie sa amintim despre cat de repede se plictisesc copiii...de orice. Un joc sau o jucarie noua astazi are succes si ii tine ocupati cu orele, maine poate sa zaca abandonata intr-un colt de camera. Si toate acestea spre exasperarea parintilor care nu mai stiu cum sa ii tina ocupati si entuziasmati pe micutii lor. Daca ati ramas in pana de idei, iata o lista cu moduri simple prin care puteti mentine distractia si entuziasmul la cote maxime, aduse chiar din Lumea cu Imaginatie.
 

Iesirile in parc

...indiferent de sezon si vreme. Poate nu chiar ideal pentru parinti insa pentru copii sunt o adevarata bucurie iesirile prin ploaie, mersul prin balti, alergatul la -3 grade sau trantitul in frunze uscate ori zapada. Bonus, isi consuma energia si cand ajungeti cu ei acasa vor fi gata de somn. Este o solutie castigatoare pentru ambele parti: copiii se bucura de joaca in natura si adultii isi reincarca bateriile in timpul somnului de dupa joaca, somn pe care cei mici il vor cere de bunavoie.
 

O baie cu spuma

Si cu multe jucarii! Puteti adauga si sare de mare sau bombite colorate care vor transforma apa in culori vesele. O balaceala pe cinste este ceea ce isi doreste fiecare pici, indiferent de momentul zilei. Daca vreti sa transformati totul intr-o adevarata aventura, puteti merge la piscina. Suntem siguri ca se vor bucura tare mult!
 

Spalatul vaselor

Nu v-ati fi gandit la asta, nu-i asa? Am stabilit deja ca orice activitate care implica apa va fi sigur pe placul copiilor, asa ca, de ce sa nu faceti impreuna cu ei ceva util? Spalatul vaselor este o modalitate simpla de a-i tine ocupati pe pitici. Baloanele de sapun si joaca cu buretii de vase sunt incluse la pachet.
 

Transformati casa intr-un...cort gigant

Ca sa fim rezonabili, puteti transforma doar camera lor intr-un cort gigant. Aveti nevoie de scaune, masute, perne, paturi, cearsafuri si multa imaginatie. Dupa ce ati asezat tacticos materialele astfel incat ati obtinut un cort gigant, puteti incepe vanatoarea de comori sau jocul de-a v-ati ascunselea. Multe rasete si chicoteli se prevad la orizont.

 

Pregatiti gustari interesante impreuna

Miezul de paine taiat in forma de inimioara si castravetii decupati in forma de steluta sunt...deliciosi, desigur! Puteti planui o sesiune de bucatareala in care sa incropiti diverse gustari cu imaginatie: mini sandvisuri cu forme inedite, frigarui cu fructe de sezon, banana bread, vafe cu inghetata si capsuni. Cu aceasta activitate impuscati doi iepuri in acelasi timp: ii tineti ocupati si hraniti.
 

Uitati-va impreuna la poze

Copiii adora sa vada poze si mai ales poze cu ei bebelusi. Si cum tehnologia este de partea noastra, puteti face asta foarte simplu: fie rasfoiti albumele foto fie le aratati poze si filmulete pe telefon in care ei sunt vedetele, bineinteles! Intrebarile, chicotelile si zambetele in coltul gurii nu vor intarzia sa apara. Ati devenit melancolici, nu-i asa?

Voi cum anume reusiti sa ii tineti ocupati si entuziasmati pe cei mici? Asteptam idei si de la voi!