Ornamente pentru brad DIY

Cand spunem iarna ne gandim la Craciun. Cu ce asociem Craciunul? Cu bradul si cu Mos Craciun. Intrebati-i pe copiii vostri ce inseamna pentru ei iarna si veti vedea ca vor raspunde exact ce am spus si noi. A, si sa nu uitam de zapada. Dar haideti sa vorbim despre ornamentele de brad si despre ce idei minunate avem, idei pe care toti micutii vor fi nerabdatori sa le puna in practica. Atunci cand este vorba de lipit, decupat si colorat sunt cu siguranta primii.

Ornamentele de brad facute acasa pot fi o modalitate distractiva si creativa de a petrece timp alaturi de cei mici. Ce sa aveti la indemana? Hartie colorata, paiete, acuarele, lipici, sclipici, pom pom, sticle de plastic, foarfece si carton.

Amprente colorate

Aveti nevoie de hartie colorata si...manute jucause. Desenati conturul mainilor tuturor membrilor familiei, decupati-le si aveti deja prima tura de decoratiuni. Alegeti culori diferite si desigur, nimic nu va sta in cale sa va ganditi cum sa le decorati. Mami poate avea sclipici pe unghii, picii pot avea palmele colorate, tati care are palmele cele mai mari poate sa aiba picturi pe ele. Lasati-i pe cei mici sa faca o calatorie in Lumea cu Imaginatie si vedeti cu ce idei nastrusnice vin.

Braduti miniaturali

Cum ar arata un brad natural ornat cu mici braduti din carton? Si nu orice fel de braduti ci unii din carton decorati cu pom pom. Decupati niste conuri pe care mai apoi le desenati cu verde si le lipiti in lateralele. Veti obtine niste ornamente care abia asteapta sa fie agatate de crengile bradului. Le puteti decora cu tot ce aveti la indemana sau le puteti colora pur si simplu cu carioci sau acuarele.

Ornamente origami

Origami sau arta japoneza care consta in plierea unor foi de hartie pentru a realiza creatii colorate. Va mai amintiti broscutele sau avioanele pe care le faceam si noi la gradinita cand eram mici? Exact despre ele este vorba. Va incurajam sa le arati celor mici cum se confectioneaza. Pe langa timpul de calitate pe care il veti petrece impreuna, veti obtine si ornamente inedite pentru brad. Stiati ca puteti sa va faceti inclusiv propria instalatie pentru brad? Cu setul nostru creativ Luminite cu flori orgami puteti da o nota artistica pomului de Craciun. Setul cuprinde un sir de lumini cu 10 LED-uri ce isi schimba culoarea, 15 coli de hartie origami si banda adeziva. Puteti urma instructiunile si puteti orna becurile cu flori realizate din hartie origami sau puteti alege alte forme. Totul tine de imaginatia celor mici!

Batoane de scortisoara

...si fundite. Doar de atat este nevoie pentru a confectiona ornament aromate pentru brad. Folositi batoane de scortisoara pe care le legati mai apoi cu panglici satinate. Puteti pune cate unul singur in brad sau buchetele de cate 2 sau 3 batoane de scortisoara. De asemenea, le puteti imbraca partial in staniol pentru un plus de efect.

Ghirlande din hartie creponata

Nu exista parinte care sa nu isi aminteasca celebrele ghirlande din hartie creponata. Ne-au marcat tuturor copilaria, intr-un mod placut. Ce-ar fi sa impartasim bucuria si cu cei mici? Aveti nevoie de o foarfeca si...hartie creponata, desigur! Modelele sunt la alegere! Simple sau impletite, verzi, rosii sau multicolore, aceste ghirlande vor fi exact ce lipseste pomului de Craciun.

Voi ce ornamente pentru brad v-ati propus sa confectionati alaturi de copiii vostri? Suntem tare curiosi sa vedem ce iese!