Primavara in gradina: idei de redecorare

V-ati gandit vreodata sa ii implicati pe cei mici la redecorarea gradinii? Stim ca pare o activitate de oameni mari insa va garantam ca va veti distra pe cinste daca alegeti sa ii implicati si pe copii. Sunt plini de idei creative care va vor ajuta sa va transformati gradina intr-un spatiu magic, plin de viata si culoare. Haideti sa exploram impreuna subiectul si sa vedem cum puteti redecora gradina primavara, folosind multa imaginatie si inventivitate.

Primul pas pe care trebuie sa il faceti este sa stabiliti un plan de bataie: ce urmeaza sa plantati, unde, cum impartiti sarcinile. Organizarea activitatilor va va ajuta sa obtineti rezultatul dorit, si anume o gradina de poveste. Dupa ce ati facut asta puteti sa treceti la treaba. Iata cateva idei care va vor inspira.

Pictati ghivecele de flori. Nimic nu este mai frumos decat arta. Si da, copiii se pricep, poate, cel mai bine la asta. Din manutele lor mici pot iesi adevarate capodopere. Inarmati-va cu acuarele, multe ghivece, si dati startul pictatului. Lasati ghivecele la soare pentru a se usca si puteti trece la pasul 2, plantatul florilor.

Alegeti cateva sortimente de flori pe care doriti sa le plantati si organizati-le pe culori. Asezati-le strategic in gradina, de jur imprejurul acesteia. Cand vor rasari, florile vor da impresia unui gardut colorat. Decorul perfect pentru gradina voastra! Incercati sa plantati flori care atrag fluturii si albinele pentru a le putea studia impreuna cu cei mici. Printre specii se pot numara salvia, lalelele, maci, crizanteme, zambile sau lavanda. Puteti pune orice va place, desigur! Incercati sa plantati flori care infloresc in momente diferite ale anului pentru a va asigura ca spatiul vostru verde este mereu insufletit.

Creati un colt cu legume si altul cu ierburi aromatice. Acestea nu doar ca vor adauga o aroma placuta gradinii, dar vor fi utile si in bucatarie. Puteti planta rosii, ardei, castraveti, rozmarin, busuioc, menta, cimbru sau oregano. Invatati-i pe copii cum sa le ingrijeasca si urmariti-le impreuna evolutia. Este foarte interesant sa analizati cum din niste seminte ies astfel de bunatati.

Din orice gradina nu trebuie sa lipseasca un spatiu de relaxare. Fie ca este vorba de un hamac, de o masuta din lemn cu scaune, sezlong sau banca, un mic spatiu in care va puteti odihni intr-o zi insorita de primavara trebuie sa existe. Daca folositi mobilier din lemn pentru gradina, il puteti vopsi in culori vesele, puteti adauga perne colorate, un umbrar, un balansoar, o instalatie cu becuri mari. Posibilitatile sunt nenumarate, trebuie doar sa va folsiti imaginatia impreuna cu cei mici.

Vopsiti gardul alaturi de copii sau mai bine, lasati-i pe acestia sa il picteze exact asa cum isi doresc. Se pot intinde cu aceasta activitate pe tot parcursul primaverii. Suntem siguri ca li se va parea foarte distractiv.

Construiti un mic loc de joaca in gradina voastra in curs de redecorare. Exista o multime de idei creative pe care le puteti incerca. Puteti construi un balansoar din lemn folosind o buturuga si o bucata de lemn pe care aveti grija sa o slefuiti. Puteti, de asemenea, organiza un mini-teren de fotbal sau puteti   face un colt de joaca cu nisip. O astfel de zona de joaca in gradina este excelenta pentru toti copiii, indiferent de varsta.

Suntem siguri ca ideile noastre v-au inspirat si ca pe unele dinte ele le veti pune in aplicare in propria voastra gradina. Asteptam poze cu rezultatele!