Retete de limonade racoritoare

Desi poate parea o bautura banala, limonada nu este deloc plictisitoare. Poate avea 1000 de arome si este deliciul perfect pentru copii, intr-o zi torida de vara.

Prima reteta este una cu totul si cu totul speciala: limonada cu lapte condesat.
Extrem de racoroasa, aromata si usor de preparat. Aveti nevoie de 5 lamai, 250 ml de lapte condensat si multa gheata. Stoarceti sucul de la 3 lamai si turnati peste el laptele condensat. Amestecati bine dupa care adaugati restul de lamai taiate in fasii subtiri si gheata cat cuprinde. La final puneti apa si amestecati iar bine. Pentru aroma, puteti pune cateva frunze de menta si gata ! limonada este numai buna de servit. 

Limonada roz cu ghimbir este urmatoarea propunere. Da, da, ati auzit bine si nu, nu vom folosi grapefruit. Revenim cu o alta reteta pentru el. Acum avem nevoie de 4 lamai, o mana de zmeura si o bucatica de ghimbir. Stoarceti lamaile peste care adaugati zmeura zdrobita si o bucatica de ghimbir ras. Adaugati miere sau zahar brun si apa in completare dupa care lasati limonada sa se raceasca o ora la frigider si este numai buna de servit.

Ca tot am vorbit de grapefruit, a venit randul unei delicioase limonade cu lime, rozmarin si grapefruit. Aveti nevoie, bineinteles, de 4 lamai stoarse, zeama de la 2 grapefruit si de la 3 lime. Amestecati totul foarte bine, puneti miere sau zahar brun dupa gust, apa si la final asezati in carafa o crenguta de rozmarin. Lasati aproximativ o ora la rece pentru a se intrepatrunde aromele si serviti. Va garantam succesul atat in randul micutilor cat si al adultilor.

O alta reteta de limonada de sezon pe care toata familia o va indragi, este limonada cu pepene rosu si felii de mango. Baza stiti deja din ce este compusa: 5 lamai stoarse, o felie mare de pepene pe care o zdrobiti sau blenduiti pana ce obtineti o consistenta groasa si un mango foarte copt, feliat. Optional puteti indulci limonada sau o puteti consuma chiar asa. La fel aveti de ales si intre apa minerala si apa plata, in functie de preferinte.

Ultima reteta pe care va propunem sa o incercati vara aceasta, este limonada cu piersica si busuioc proaspat. Nu v-ati fi gandit la o astfel de combinatie de arome, nu-i asa ? Baza stiti deja din ce este formata: lamai stoarse, miere sau zahar brun dupa gust si apa plata sau minerala. Acum intervin elementele surpriza : luati 3 piersici pe care le blenduiti si le adaugati peste baza. La final, pentru un plus de aroma, adaugati frunze proaspete de busuioc. 

Speram ca v-am convins sa incercati cel putin una dintre retetele noastre inedite de limonade. Suntem curiosi sa aflam care a fost preferata celor mici !