Retete de salate de sezon

Probabil stim cu totii cum vara micutii nostri, pe masura ce cresc, devin din ce in ce mai pretentiosi cand vine vorba de mancare si uneori trec zile intregi in care ei refuza pe banda rulanta preparatele propuse de parinti.Oare de ce ? Este deja demonstrat faptul ca, din cauza caldurii, apetitul celor mici si nu numai, si al adultilor, scade.
Asa ca, solutia este sa le oferim retete usoare, racoroase, care sa le asigure aportul necesar de energie. La salate v-ati gandit ? Noi va asiguram ca sunt o alternativa perfecta pentru atunci cand cei mici refuza sa se alimenteze. 

Iata o varietate de idei de salate pe care le puteti prepara vara aceasta si care, pe langa faptul ca sunt foarte simplu de pregatit, sunt o sursa importanta de vitamine si…savoare. 

Salata cu avocado, rosii si ceapa
Si nu, ingredientele nu sunt doar acestea insa ele sunt vedetele salatei. O combinatie perfecta de arome unde stabiliti voi cat puneti din fiecare, in functie de ce prefera cei mici. Asadar, aveti nevoie de branza feta, rosii, ceapa rosie, avocado, ridichi si un dressing format din ulei de masline, zeama de lamaie si condimente. 

Salata cu crutoane si piept de pui
Si nu doar atat ! Aveti nevoie de salata verde, piept de pui la grill sau fiert, crutoane pe care le puteti face in casa foarte simplu, porumb fiert si dressing de iaurt. Amestecati totul, condimentati dupa gust si adaugati un sos simplu facut din iaurt grecesc si usturoi. Ii va da o savoare racoroasa si va fi exact ceea ce au nevoie micutii intr-o zi torida de vara.

Salata simpla de ton
Va scoate din incurcatura in orice sezon, nu doar vara, ci mereu cand micii mofturosi refuza sa manance ceva. Aveti nevoie de un borcan de ton in suc propriu, cateva linguri de porumb, castravete taiat marunt si un ardei taiat cubulete. Amestecati ingredientele maruntite foarte bine si pe deasupra adaugati un strop de ulei de masline si putina sare. Atat de simplu, dar mega delicios.

Altfel de salata orientala
O sa numim asa aceasta minune de salata cu cartofi si branza cheddar. Va trebuie cativa cartofi noi fierti sau cartofi albi taiati cuburi, fasii de branza cheddar, frunze de baby spanac, castraveti si masline. Amestecati ingredientele si drept sos folositi cateva lingurite de ulei de masline amestecat cu zeama de lamaie si putina sare. Noi am testat rezultatul final si este absolut minunat.

Voua ce salate va fac cu ochiul ? Noi le-am incercat pe toate si suntem extrem de multumiti de rezultate. Ba mai mult, si cei mici au fost curiosi sa guste. Astepta parerile voastre !