Retete racoritoare de inghetata 

Cel mai consumat dulce pe timpul verii este…inghetata ! Dar oare ce alternative usor de preparat acasa, avem ? Haideti sa descoperim in articolul ce urmeaza unde cateva idei atat de delicioase incat cei mici se vor linge pe degete.

Inghetata vegana
Aveti nevoie de un blender si doar cateva ingrediente. Alegeti o banana coapta bine, peste care puneti o lingurita de miere, o mana generoasa de fructe de padure congelate, un praf de scortisoara si cateva linguri de apa sau doua linguri de iaurt grecesc. Omogenizati totul si inghetata este gata de servire. Nu este nevoie sa o puneti la congelator. 

Inghetata de mango cu iaurt
Dupa cum banuiti si din denumire, ingredientele sunt doar cateva, timpul de preparare foarte scurt si rezultatul delicios. Aveti nevoie de un mango foarte bine copt pe care sa il faceti piure. Adaugati, apoi, piureul peste un iaurt grecesc si omogenizati totul. Compozitia obtinuta se pune in forme de inghetata si se lasa sa se odihneasca la rece pret de cateva ore. Rezultatul este minunat de racoritor.

Inghetata de pepene galben si menta
Pentru aceasta inghetata aveti nevoie de 3 felii mari de pepene galben taiat cuburi, 2 linguri de suc de portocale si 2 de suc de lamaie si elementul surpriza 3-4 frunze de menta. Puneti toate ingredientele in blender si procesati pana ce obtineti o crema omogena. Rasturnati apoi continutul in forme speciale de inghetata si lasati cateva ore la congelator. Aromele sunt minunate impreuna si rezultatul va fi unul sanatos si gustos incat cei mici nu se vor mai satura. 

Inghetata cu portocale si banane
Aveti nevoie de 200 de grame de iaurt grecesc, jumatate de cana de suc de portocale, 2 banane mari, bine coapte, o lingura de zeama de lamaie si coaja de la aceasta. Avem nevoie de indispensabilul blender unde adaugati toate ingrdientele. Dupa ce obtineti o pasta omogena, stiti deja pasii: puneti-o in forme de inghetata pe care le bagati la congelator pentru cateva ore si e numai buna de servit.

Inghetata cu mascarpone si zmeura
O alta combinatie racoritoare de gusturi. Aveti nevoie de o cutie de mascarpone, o mana de zmeura coapta, 2 lingurite de miere si o lingura de fulgi de cocos. Amestecati totul la blender apoi fie turnati intr-o forma mare pentru a manca ulterior cu lingura de inghetata, fie folositi forme individuale. Oricum ar fi, lasati amestecul la congelator cateva ore, apoi e gata de savurat!

Copiii nostri le-au testat pe toate. Voi pe care ati reusit sa le preparati ?