Sfaturi pentru o petrecere de copii reusita organizata acasa

    Care e cea mai importanta fiinta pentru fiecare parinte daca nu copilul sau? Si care e cea mai importanta zi din viata sa daca nu cea in care a venit pe lume ghemotocul lui? Din momentul in care ai devenit parinte, ziua copilului tau este si va ramane mereu un moment special, presarat cu bucurie si plin de emotie.  Si cum poti altfel sarbatori ziua copilului daca nu printr-o petrecere?
    Cu totii ne amintim cu siguranta zilele de nastere din copilarie organizate acasa, intr-un cadru simplu si restrans, cu cativa vecini sau prieteni, cu tortul facut de mama care desi nu arata prea frumos era delicios si retraim cu drag bucuria de atunci. Desi vremurile s-au schimbat, petrecerea organizata acasa ramane inca o optiune foarte potrivita si cu mari sanse de reusita pentru bucuria copilului tau. 
Iata cateva sfaturi ce te pot ajuta sa organizezi o zi memorabila chiar la tine acasa:

  1.  Fii organizat. Ocupa-te din timp de toate detaliile.
Cu siguranta vrei ca petrecerea sa iasa perfect si nu iti permiti sa omiti ceva care ii poate umbri bucuria copilului. Asadar, ocupa-te din timp de toate detaliile, astfel eviti ca in ziua petrecerii sa fii obosit sau pe fuga cu cumparaturi de ultim moment care cu siguranta iti strica cheful de distractie. 
Asigura-te ca cel mai bun prieten al sau sau rudele preferate nu vor lipsi de la petrecere pentru a nu ii fi umbrita bucuria copilului, deci lanseaza invitatiile din timp.
    
 2.  Implica-ti piticul in organizarea propriei petreceri.

Fie ca e vorba de lista de invitati, alegerea unei tematici pentru petrecere sau pregatirea meniului, daca puiul tau e suficient de mare sa inteleaga, implica-l in organizare, cere-i opinia si astfel il vei responsabiliza si cu siguranta se va simti mult mai important intr-o zi atat de speciala pentru el. Legatura dintre voi va deveni mai stransa si vei capata si un ajutor de nadejde cu atat de multe sarcini pe capul tau.

  3.  Acorda o importanta deosebita meniului si mai ales tortului.
Stii bine cat de greu reusesti sa tii copilul la masa mai ales cand are chef de joaca si e plin de energie. La orice petrecere, copilasii sunt atat de entuziasmati de joaca si distractie incat cu greu ii poti tine pe loc sa manance. Deci, nu te complica cu feluri de mancare sofisticate. Gustarile cat mai variate care se pot servi chiar si in picioare sau nu necesita tacamuri si timp indelungat de savurare sunt ideale pentru petrecerile de copii. Cateva idei ar fi : placintele, diverse gustari, briose, clasicele felii de pizza, fructe si legume. 
Fie ca alegi sa pregatesti meniul si tortul in casa sau alegi sa le cumperi, asigura-te ca sunt potrivite pentru toti invitatii. Daca vor participa si copilasi mai micuti, intreaba parintii ce au voie sa consume pentru a nu te afla in situatia in care nu ai variante de meniu pentru toata lumea.
Tortul este cu siguranta vedeta petrecerii. Acesta trebuie sa fie frumos ornat, sa se incadreze in tematica petrecerii si neaparat sa fie delicios si potrivit copilasilor.

  4.  Decoreaza casa si amenajeaza spatiul de joaca.
Cu siguranta nu te incanta ideea ca o ceata de pitici zburdalnici sa exploreze fiecare coltisor al casei. Deci, stabileste dinainte camera de joaca pentru copii, alege jocurile si jucariile pe care le pui la dispozitie pentru a asigura distractia copiilor si pune deoparte obiectele valoroase sau care se pot sparge si nu sunt potrivite pentru varsta micilor invitati.
Amenajeaza, de asemenea un loc de relaxare pentru parintii insotitori. Fie ca e vorba de o canapea comoda in sufragerie sau o masa pe terasa, si acestia trebuie sa aiba un loc in care sa se relaxeze la petrecere.
Articolele de petrecere  trebuie sa fie nelipsite. Pentru copilul tau acasa este locul obisnuit unde isi petrece cea mai mare parte a timpului. Cu ajutorul catorva baloane, stegulete, coifuri, farfuriute si pahare cu personajele preferate vei reusi sa transformi casa intr-un taram special de joaca si atmosfera va deveni una mult mai vesela si plina de culoare.

 5.  Implica-te in jocul copiilor. Fii tu sufletul petrecerii.
Sarbatoritul de obicei se asigura ca toti invitatii se simt bine la petrecere. Insa stim cu totii ca orice copilas de ziua lui este atat de entuziasmat incat se lasa prins in joaca si este interesat doar de distractia lui. De aceea iti revine tie sarcina de a te asigura ca toti copilasii se simt in largul lor si se distreaza. Propune jocuri amuzante cum ar fi v-ati ascunselea, o vanatoare de comori, un concurs de dans pe muzica preferata copiilor sau o ploaie de baloane de sapun in care sa ii antrenezi si implici pe toti.

  6.  Fii relaxat.
Desi l-am lasat la final, cel mai important sfat este sa fii relaxat. Oricat de mult efort ai depus in organizarea petrecerii si ca totul sa iasa perfect pentru puiul tau, da-ti voie sa te bucuri si tu de momentele frumoase alaturi de oamenii dragi invitati. 
Accepta cu placere daca ti se ofera ajutor in activitatile de organizare, nu te stresa daca nu iese totul perfect conform planului tau, caci pana la urma copilasilor le trebuie atat de putin sa fie fericiti si cu siguranta nu vor observa detalii care nu sunt asa cum ti-ai dorit tu. Bucura-te alaturi de puiul tau si el va fi cu adevarat fericit. Creati impreuna momente de neuitat.
    
O petrecere de copii organizata acasa este cu adevarat speciala. Ingredientul secret este buna dispozitie si imaginatia nemarginita. Intr-un cadru familiar cu oameni dragi alaturi, cu siguranta veti reusi sa creati amintiri de neuitat. Asadar, sa inceapa petrecerea!