Sfaturi pentru prima vacanta cu cel mic

Cum vara ne bate la usa si ne ademeneste cu soarele si caldura ei, desigur ca si gandul ne zboara la vacanta. Vrem sa venim in ajutor parintilor care se pregatesc pentru prima vacanta alaturi de cel mic.

Iata ce anume trebuie sa aveti in vedere, fie ca vorbim de bebelusi fie ca vorbim de copii de 2, 3 sau 4 ani.

Nu asteptati “momentul potrivit” pentru a calatori. Acesta nu exista. Multi parinti asteapta ca cei mici sa creasca pentru a avea amintiri din vacante insa noi vrem sa va spunem ca experienta de a calatori cu copiii este unica, indiferent de varsta acestora. Asa ca, incercati sa calatoriti cu ei cat mai devreme si cat mai des.

Cel mai important, discutati cu cei mici si explicati-le care anume va sunt planurile. Poate aveti senzatia ca bebe de 2 luni nu pricepe ceea ce i se intampla insa el resimte orice schimbare de mediu, clima sau peisaj si de aceea este important sa ii includeti si pe ei in discutii. 

Rezervati-va suficient timp pentru a pune la cale toate planurile. Rezervati totul anticipat, de la bilete de avion la cazare, eventual masina daca vreti sa inchiriati. Puneti in balanta daca va este mai comod o vacanta cu propria masina sau una cu avionul si decideti aceste aspecte in functie de stilul vostru de viata ca familie. 

Nu uitati de siguranta copilului! Scaunul auto sau scoica sunt extrem de importante asa ca, in situatia in care urmeaza sa inchiriati o masina, fiti atenti sa fie prevazuta cu una din cele doua. Cu masina personala, lucrurile sunt ceva mai simple.

Nu impachetati mai multe bagaje decat aveti nevoie. Este bine sa va luati masuri de precautie in ceea ce priveste hainutele sau medicamentele atat pentru voi, adultii, cat si pentru copil, insa incercati sa nu exagerati. Un singur rucsac “de urgenta” este suficient. 

Faceti un plan alimentar din timp. Interesati-va foarte atent la viitoarele cazari, de mese si daca exista extra-optiuni cu cost suplimentar in ceea ce priveste mancarea, luati-le in calcul. Nu uitati de gustari! Cu siguranta sunt vreo cateva pe care cei mici le adora si le puteti pune in bagaj. 

Cazarea unde care urmeaza sa va petreceti vacanta. Ideal este sa inchiriati un apartament sau o cazare unde aveti posibilitatea de a pregati gustari rapide pentru pitici. O plita este intotdeauna binevenita.

Intrebati despre reducerile oferite pentru copii. Veti fi surprinsi sa aflati cat de multe facilitati au acestia, de la tururi ghidate, intrari gratuite la muzee si parcuri de distractie pana la reduceri la restaurante sau mijloace de transport in comun. 

Stiti care este cel mai important sfat, de fapt? Acceptati ca lucrurile nu vor iesi intotdeauna asa cum v-ati propus, cu toate planurile si aranjamentele facute inainte. Este firesc si de multe ori se intampla asa ca este mai bine sa va impacati cu gandul ca nu totul va fi chiar perfect. Dezamagirea va fi mai mica la final iar bucuria experientei unei excursii cu cel mic, mai mare.

Voi cand si unde ati plecat pentru prima data cu copilul? Cu ce anume ati calatorit?