Smartwatch-urile pentru copii

De ce sunt necesare Smartwatch-urile pentru copii?
Parintii, tehnologia si copiii. Cat de bine se impaca aceste trei elemente in aceeasi propozitie?

Traim in era in care ecranele si tehnologia ocupa mare parte din vietile noastre insa totodata incercam pe cat de mult posibil sa le excludem din rutina celor mici, considerandu-le nocive. 

Daca nu v-ati gandit cat de util este un smartwatch atat pentru linistea parintilor, cat si pentru siguranta celor mici, iata cateva motive pentru care, un astfel de ceas este un accesoriu de nepretuit. 

Poti identifica locatia celor mici foarte usor si credem ca fiecare dintre noi, ca parinti, a avut cel putin un moment in care copilul a disparut pentru o secunda din privirea noastra. Un smartwatch cu functia de GPS face ca aceste griji sa se topeasca. Desigur, vigilenta este punctul cheie insa tehnolgia ajuta ca in cazul unui real pericol sa il puteti localiza imediat pe cel mic. Si nu trebuie neaparat sa ne gandim la scenarii urate. Un ceas cu GPS este util si in cazul copiilor mai mari, pentru a vedea pur si simplu unde sunt si pentru a-i sti in siguranta.

Smartwatch-ul este si un gadget ideal pentru a-i imprieteni pe cei mici cu tehnolgia. Ii puteti invata foarte usor pe cei mici cat este ora. Da, da ! Vor intelege mai bine cat reprezinta o ora de joaca sau ce inseamna  sa fii punctual. 

Tototdata, smartwatch-ul poate fi si un instrument important prin care monitorizati activitatea fizica a celui mic. Stim deja cat de energici sunt copiii dar daca v-ati propus sa aflati concret care sunt « cifrele » care definesc nivelul lor de energie,  acum este momentul.

Am vorbit de avantaje insa ce minusuri ar fi in cazul in care va hotarati sa luati un smartwatch?
Primul dezavantaj care ne vin in minte este acela al sigurantei. Copilul meu nu este prea mic pentru un smartwatch ? Poate sa aiba grija de el? Daca il remarca cineva si vrea sa i-l fure ? Nu imi pun copilul in pericol ? Sunt intrebari firesti, desigur, si este important sa cantariti foarte bine decizia inainte de a achizitiona un astfel de gadget. Recomandat ar fi sa alegeti un model cat mai minimalist care sa poata trece neobservat la mana micutului. De asemenea, i-l puteti folosi ocazional, cand stiti ca urmeaza sa mergeti intr-un loc aglomerat sau daca vorbim de copii mai mari, il puteti pune atunci cand ii duceti la prieteni sau la scoala si urmeaza sa nu fiti foarte aproape de ei. In felul acesta puteti sti in orice secunda unde se afla si asta poate fi linistitor.

Voi aveti pe lista achizitionarea unui smartwatch pentru copii? Suntem tare curiosi sa aflam parerile voastre.