Topul cartilor pentru copii, de citit, in vacanta

Pe langa distractie, soare, caldura si relaxare, vara este si despre lectura. Vacanta de vara vine la pachet cu o serie de activitati minunate iar cititul ar trebui sa se afle printre ele. Copiii au mai mult timp pentru joaca insa, sub indrumarea parintilor, isi pot rezerva momente si pentru minunata lume a cartilor. Ne-am gandit sa facem un top al cartilor de copii, ideale pentru citit in vacanta de vara.

Seria Raspundel Istetel

Raspunde Istetel este un concept unic, care permite copiilor sa acumuleze o gramada de informatii interesante intr-un mod distractiv si dinamic. In cartile, jocurile si puzzle-urile interactive din aceasta serie, vocile unor actori celebri sunt pregatite sa le povesteasca celor mici informatii esentiale despre o gramada de subiecte interesante.

Seria Super IQ

Desi este vacanta de vara, nu inseamna ca micile creierase trebuie sa intre in pauza. Cu ajutorul seriei Super IQ, puteti imbunatati concetrarea celui mic sau il puteti ajuta sa isi dezvolte perspicacitatea ori de ce nu, logica. Sunt mult mai multe arii in care ii puteti ajuta sa se dezvolte folosind aceasta minunata serie de carti: dezvoltarea atentiei, memoriei si logicii sunt doar cateva dintre lucrurile la care puteti lucra cu cei mici.

Seria Monstrii imblanziti

Cele doua carti din aceasta serie vor face minuni cu cei mici. De cate ori nu ati incercat sa va inabusiti o emotie dureroasa precum tristetea, suferinta sau furia? Presupunem ca de foarte multe ori. Acum imaginati-va cat de greu este pentru copii sa isi accepte emotiile dificile. Cu indrumarea potrivita si prin exersare, acceptarea emotiilor poate deveni un obicei care sa aduca numai beneficii atat mintii cat si corpul. Va lasam sa descoperiti despre ce este vorba in paginile celor doua carti cu activitati.

Harry Potter si camera secretelor, J.K. Rowling

Nu credem sa existe copil sau adult care sa nu fi auzit despre celebrul Harry Potter. A fost deschisa camera secretelor. Paziti-va, dusmanilor! Micul elf Dobby apare din senin insistand ca Harry Potter sa nu se intoarca la Hogwarts. De ce? Sunteti curiosi? Va invitam sa dezlegati misterul ascuns in paginile acestei minunate carti pline de suspans.

Seria Povestea de seara

O zi de vara, plina de joc si voie buna, trebuie sa se sfarseasca musai cu o poveste. Sa fie Bambi sau Pinocchio ori Regele Leu sau Cartea Junglei? Daca cei mici nu se pot decide, va sugeram sa le luati pe toate pentru a avea de unde alege. Povesti clasice, pline de intelepciune, asteapta sa fie descoperite inainte de culcare.

Seria Mitologie greaca

Toti eroii si zeii din mitologia greaca apar in aceasta colectie de carti minunat ilustrate, pline de jocuri, activitati si informatii istorice care ii vor ajuta pe copii sa exploreze si sa inteleaga pe deplin lumea Greciei Antice.

Seria Mici discutii importante

Aceasta colectie a fost creata pentru a-i ajuta pe parinti sa poarte discutii deschise cu cei mici despre subiecte precum empatia, sentimentele, siguranta, mindfulness. Noua ne-a placut tare mult aceasta serie de carti si va incurajam sa o descoperiti si voi alaturi de pitici.

Copiii vostri ce au ales sa citeasca vara aceasta? Ce carti prefera? Daca sunteti in pana de idei, puteti consulta lista noastra cu propuneri aici. Asteptam cu interes sugestiile voastre.