Vanatoarea de oua de Paste – idei de neratat

Vine Pastele curand, vine iepurasul si...nelipsita vanatoare de oua. O traditie de curand patrunsa in cultura noastra, traditie mult indragita de copiii de toate varstele. Este totodata si o modalitate distractiva de a sarbatori si de a-i tine ocupati pe cei mici.

Exista atat de multe moduri de a organiza vanatoarea de oua de Paste, insa unul dintre principalele lucruri de care trebuie sa tineti cont este varsta celor mici.

Nu stiti exact ce sa organizati anul acesta? Am pregatit o lista cu cele mai bune idei de vanatoare de oua de Paste, idei perfecte pentru o experienta noua si interesanta.

Vanatoarea de oua in culori

Simplu, eficient, inedit. Cum procedati? Atribuiti fiecarui copil o anumita culoare si astfel ei trebuie sa porneasca in cautarea oualor buclucase in culorile atribuite lor. Vanatoarea se va transforma, probabil, intr-o competitie cu recompense pe cinste.

Vanatoarea de oua "de aur"

O vanatoare de oua de aur este o varianta amuzanta a vanatorii clasice. Ascundeti un ou poleit printre celelalte, iar copilul care il va gasi primul va primi un premiu special. "Oul de aur" adauga un nivel suplimentar de emotie printre cei mici si totodata acestia vor avea si o amintire speciala. Gasirea oului va fi un moment pe care si-l vor aminti cu siguranta si anul viitor.

Vanatoarea de oua fosforescente

Puteti organiza un astfel de concurs fie dupa ce apune soarele, fie intr-o incapere intunecata. Aveti nevoie de oua pe care sa le pictati cu vopsea fosforescenta si multa imaginatie. Ascundeti ouale in cele mai nastrusnice locuri si dati starul cautarii.

Vanatoarea de oua cu indicii

Asa-i ca nu ati mai organizat pana acum o astfel de vanatoare? Pentru asta aveti nevoie sa creati o intreaga poveste. Scrieti pe fiecare ou cate un indiciu care mai apoi sa duca la dezlegarea unui mister si la gasirea marii comori. Acest joc nu numai ca face vanatoarea de oua si mai captivanta, dar va ajuta copiii sa isi dezvolte abilitatile de rezolvare a problemelor.

Vanatoarea de oua alfabet

O modalitate perfecta de a exersa alfabetul. Desenati litere pe ouale pe care le ascundeti apoi rugati-i pe copii sa le gaseasca si sa le aseze in ordine alfabetica. Va fi tare distractiv si educativ. Cand cei mici au terminat de asezat ouale in ordinea corecta vor primi o surpriza.

 

Vanatoare de oua cu...ochii legati

Pentru a fi o provocare si mai mare, legati-i pe cei mici la ochi si dati-le indicii in gasirea oualelor. O modalitate excelenta de a consolida munca in echipa si comunicarea.

Vanatoare de oua...pe nume

Scrieti numele copiilor pe oua apoi ascundeti-le bine. Ei trebuie sa gaseasca oul cu numele lor. Primul care reuseste asta, castiga. Acest tip de vanatoare se potriveste copiilor mai mari, desigur, care stiu sa citeasca sau care isi recunosc numele scris atunci cand il vad.

Noi promitem sa incercam toate ideile de vanatoare de oua, Pastele acesta. Mai aveti voi si alte idei? Suntem nerabdatori sa le impartasiti cu noi.