<
  1. Carti
  2. /
  3. Carti pentru oameni mari

Brisbane, Evgheni Vodolazkin

Produs exclusiv online
38,99 lei
in stoc

Livrare

lun, 27 mar - mie, 29 mar
Cod: FI000595-1_001w
Share Favorit
Adauga tu primul review!
  • GTIN: 9786067795677
  • Editura: Humanitas
  • Tip carte: Fictiune
  • Brand: Humanitas
  • Autor: Evgheni Vodolazkin
  • Pentru: Fete, Baieti
  • Varsta: 18 ani +
In noul lui mare roman, Evgheni Vodolazkin ramane fidel universului sau literar, continuandu-si intr-un mod sclipitor meditatia asupra timpului, memoriei si iubirii, si isi pastreaza capacitatea de a-si surprinde mereu cititorul in alt fel, de aceea am putea afirma ca Laur, Aviatorul si Brisbane alcatuiesc o trilogie.
La 50 de ani, Gleb Ianovski, un virtuoz al chitarei recunoscut international, nascut la Kiev, cu studiile facute la Sankt-Petersburg si care cunoaste succesul la München, e diagnosticat cu boala Parkinson. Un autor rus intalnit intamplator vrea sa-i scrie biografia, si astfel Gleb porneste pe firul amintirilor, in incercarea de a gasi un nou sens existentei sale. Tot intamplarea ii prilejuieste intalnirea cu Vera, fiica de 13 ani a unei iubite din tinerete, si ea extrem de talentata la pian, si ea macinata de o boala grava. Conceput pe doua voci, a muzicianului si a biografului sau, penduland intre prezent si trecut, Brisbane e un roman simfonic in care moartea e invinsa nu prin muzica, nici prin iubire, ci prin puterea memoriei si a cuvantului. „Cu orasul Brisbane propriu-zis romanul meu nu are nici o legatura; altfel nu i-as fi dat acest titlu“, declara Vodolazkin intr-un interviu. Si totusi Brisbane e cheia intregii povesti.
„Cred ca mesajul romanelor mele este acesta: «Nu te lasa prada disperarii». El se aude si in Brisbane, in care eroul principal pierde sensul vietii; dar viata e mai cuprinzatoare decat sensul ei.“ – Evgheni Vodolazkin

Numar pagini: 376
Dimensiuni: 12x30cm
Tip coperta: Necartonata
An aparitie: 2019
Autor: Evgheni Vodolazkin

Citeste mai mult...
0 (0 review-uri)
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie recenzii.
Lasa-ne adresa de email si afli primul cum sa le oferi micutilor bucuria copilariei.