POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE

 

  1. I. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL
  2. II. CUM PLATESTI
  3. III. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ ȘI INDUSTRIALA

 

  1. I. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Confidențialitatea datelor tale cu caracter personal este o preocupare importantă pentru Noriel (Intertoy Zone SRL, cu sediul în București, st. Căminului nr 6, sector 2), în calitate de operator de date cu caracter personal. Acest document are rolul de a te informa în mod adecvat cu privire la prelucrarea datelor tale cu caracter personal, în contextul utilizării paginii de internet, https://noriel.ro.

Putem actualiza periodic prezenta Politică, pe măsură ce activitatea și serviciile prestate pentru tine se extind sau se modifică, sau atunci când noi suntem obligați să răspundem noilor modificări legislative. Vom afișa cea mai actuală versiune pe https://noriel.ro. Orice modificare notabilă sau în măsură să afecteze utilizarea https://noriel.ro de către tine îți va fi comunicată aici și/sau utilizând datele de contact disponibile.

https://noriel.ro utilizează fișiere de tip cookie. Mai multe informații privind utilizarea cookie-urilor poți găsi accesând Politica de cookie-uri.

 

Dacă ești client al https://noriel.ro, Noriel prelucrează datele tale cu caracter personal, cum ar fi nume și prenume, telefon, adresă de e-mail, adresă de facturare, adresă de livrare, date referitoare la modul în care utilizezi https://noriel.ro, de exemplu comportamentul/ preferințele/ obișnuințele tale în cadrul https://noriel.ro, precum și orice alte categorii sau tipuri de date pe care le furnizezi în mod direct în contextul creării contului de utilizator, în contextul plasării unei comenzi prin https://noriel.ro sau în orice alt mod care ar putea rezulta din utilizarea https://noriel.ro.

Când te conectezi în https://noriel.ro cu un cont pe care îl deții deja pe platformele online Google sau Facebook de exemplu, Noriel va prelucra date publice de profil afișate de platformele respective: nume utilizator, adresa de e-mail.

Există posibilitatea de a plasa o comandă fără a fi necesar un cont. Contul e generat doar în cazul în care selectezi opțiunea de ”creare cont”. Dacă începi o comandă fără a avea cont sau fără a fi autentificat, însă nu finalizezi comanda, datele completate în formular nu vor fi stocate de Noriel, ele vor fi șterse în mod automat.

Dacă ești vizitator al https://noriel.ro, Noriel prelucrează datele tale cu caracter personal pe care le furnizezi în mod direct în pe parcursul utilizării https://noriel.ro, precum date introduse în formulare sau casete de abonare.

Dacă ești persoană de contact a unui partener al nostru, prelucrăm datele tale de contact (nume și prenume, adresă de e-mail și telefon) în legătură cu relația contractuală existentă.

 

Scop

Temei

Utilizator al https://noriel.ro

Desfășurarea relației contractuale dintre tine și https://noriel.ro/ furnizarea serviciilor și produselor noastre, pentru preluarea, validarea, expedierea și facturarea comenzii plasate pe https://noriel.ro, informarea tale privind stadiul comenzii, remedierea plângerilor/ reclamațiilor, returnarea după caz a produselor comandate etc.

Prelucrarea are la bază contractul încheiat între tine și Noriel, definit în Termeni și Condiții. Furnizarea datelor tale cu caracter personal este necesară. Lipsa furnizării datelor afectează derularea raporturilor contractuale dintre tine și Noriel.

Îndeplinirea obligațiilor legale ce revin Noriel în contextul serviciilor prestate prin intermediul https://noriel.ro, inclusiv obligații fiscale sau de arhivare.

Prelucrarea datelor tale pentru acest scop este necesară în baza unor obligații legale. Furnizarea datelor tale în acest scop este necesară. Lipsa furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea Noriel de a respecta obligațiile legale care îi revin și deci imposibilitatea de oferi serviciile așteptate de tine prin https://noriel.ro.

Activități de marketing, respectiv pentru transmiterea comunicărilor comerciale prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță  (e-mail, sms) referitor la produsele și serviciile oferite de Noriel prin intermediul https://noriel.ro.

Prelucrarea datelor tale pentru acest scop are la bază consimțământul tău, dacă ai ales să îl furnizezi.

Furnizarea datelor tale în acest scop este voluntară. Lipsa furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor tale în acest scop nu va avea urmări negative pentru serviciile oferite prin intermediul https://noriel.ro.

Îți poți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin bifarea opțiunii „Sunt de acord să primesc comunicări comerciale”, sau ulterior în secțiunea Contul meu.

Pentru dezabonare poți folosi opțiunea de la finalul fiecărui e-mail/ sms conținând comunicări comerciale sau poți oricând să te dezabonezi prin accesarea secțiunii Contul meu din https://noriel.ro.

Efectuarea de analize sau raportări interne privind modul de funcționare a https://noriel.ro, realizarea de profiluri de preferințe de consum sau în vederea îmbunătățirii experienței oferite pe https://noriel.ro.

Prelucrarea datelor tale pentru acest scop are la bază interesul legitim al Noriel de a îmbunătăți permanent experiența utilizatorilor pe https://noriel.ro. Furnizarea datelor tale în acest scop este voluntară. Lipsa furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru serviciilor oferite prin intermediul https://noriel.ro.

Apărarea drepturilor și intereselor Operatorului în justiție, respectiv pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unei proceduri în fața unei instanțe, a unei proceduri administrative sau a altor proceduri în care suntem implicați.

 

Prelucrarea datelor tale pentru acest scop are la bază apărarea drepturilor si intereselor Operatorului.

Vizitator al https://noriel.ro

Activități de marketing, respectiv pentru transmiterea comunicărilor comerciale prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță  (e-mail, sms) referitor la produsele și serviciile oferite de Noriel prin intermediul https://noriel.ro.

Prelucrarea datelor tale pentru acest scop are la bază consimțământul tău, dacă ai ales să îl furnizezi.

Furnizarea datelor tale în acest scop este voluntară. Lipsa furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor tale în acest scop nu va avea urmări negative pentru serviciile oferite prin intermediul https://noriel.ro.

Îți poți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin bifarea opțiunii „Sunt de acord să primesc comunicări comerciale”, sau ulterior în secțiunea Contul meu.

Pentru dezabonare poți folosi opțiunea de la finalul fiecărui e-mail/ sms conținând comunicări comerciale sau poți oricând să te dezabonezi prin accesarea secțiunii Contul meu din https://noriel.ro.

Remedierea eventualelor plângeri, reclamații înainte de tine și îmbunătățirea experienței tale oferite de https://noriel.ro.

Prelucrarea datelor tale pentru acest scop are la bază interesul legitim al Noriel de a asigura funcționarea corectă a https://noriel.ro, precum și pentru a îmbunătăți permanent experiența vizitatorilor https://noriel.ro, inclusiv prin soluționarea diferitelor întrebări sau reclamații din partea ta.

Furnizarea datelor tale în acest scop este voluntară. Lipsa furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru serviciile oferite prin intermediul https://noriel.ro.

Persoană de contact al Partenerului Noriel

Inițierea sau desfășurarea relației contractuale dintre Noriel și Partener/potențial Partener.

Prelucrarea datelor tale pentru acest scop are la bază interesul legitim al Noriel de iniția și desfășura relațiile contractuale in contextul oferirii serviciilor pe https://noriel.ro. Lipsa furnizării datelor pentru acest scop poate avea urmări negative pentru serviciile oferite prin intermediul https://noriel.ro.

Apărarea drepturilor și intereselor Operatorului în justiție, respectiv pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unei proceduri în fața unei instanțe, a unei proceduri administrative sau a altor proceduri în care suntem implicați.

Prelucrarea datelor tale pentru acest scop are la bază apărarea drepturilor si intereselor Operatorului.

 

Noriel prelucrează datele tale  cu caracter personal numai atât timp cât este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare enumerate anterior. În cazul în care ești deținător de card Noriel, datele tale personale vor fi prelucrate pentru o perioadă de 10 ani. Dacă ești client, prelucrăm datele tale pe întreaga durată a raporturilor contractuale și, ulterior, pe durata necesară îndeplinirii obligațiilor legale ce revin Noriel (de exemplu, pentru documentele financiar-contabile termenul de păstrare prevăzut de lege este de 10 ani de la data încheierii exercițiului financiar aferent).

Dacă ești client și îți exerciți dreptul de ștergere a contului de utilizator, prin utilizarea funcționalității Ștergere cont din secțiunea Contul meu, Noriel va interpreta această acțiune ca opțiune a ta de a te dezabona și a șterge datele aferente contului tău, mai puțin acele date asociate cu o obligație legală a noastră. Dacă alegi să îți ștergi contul de utilizator, nu îți vom mai trimite e-mailuri și/sau mesaje tip sms cu informări comerciale. Ștergerea contului nu este un proces automat, necesitând o validare umană. De asemenea, dacă dorești ștergerea contului tău când pe acest cont există cel puțin o comandă activă, cererea de ștergere a contului va putea fi înregistrată numai după livrarea produselor și finalizarea celei mai recente comenzi.

Dacă îți retragi consimțământul pentru prelucrarea datelor în scop de marketing, Noriel va înceta prelucrarea datelor tale cu caracter personal în acest scop, fără însă a afecta prelucrările desfășurate de Noriel pe baza consimțământului exprimat de către tine înainte de retragerea acestuia.

Dacă ești persoana de contact a Partenerilor sau potențialilor Parteneri ai Noriel, datele tale cu caracter personal vor fi prelucrate pe durata necesară pentru încheierea / executarea contractului și ulterior potrivit politicilor interne și obligațiilor legale – de exemplu, cele privind arhivarea.

În vederea realizării scopurilor de prelucrare enumerate anterior, Noriel poate dezvălui datele tale către Parteneri, afiliați, terțe persoane sau entități care sprijină Noriel în oferirea de servicii prin https://noriel.ro, precum furnizorii de infrastructură IT sau de servicii de transport și curierat, respectiv către autorități publice, precum în următoarele situații fără a ne limita însă la acestea:

  • Menținerea, personalizarea și îmbunătățirea https://noriel.ro și a serviciilor derulate prin intermediul acestuia
  • Administrarea comercială și tehnică a https://noriel.ro, de exemplu când intermediem relația dintre tine și un Partener, furnizor de produse pe https://noriel.ro
  • Efectuarea de analize asupra datelor în scop de testare tehnică și comercială, analiză de afaceri, monitorizare a tendințelor de utilizare și achiziție, dezvoltarea de măsuri de securitate, autentificarea utilizatorilor etc.
  • Transmiterea de comunicări comerciale de marketing, în condițiile respectării legislației aplicabile
  • Acordarea de premii, coduri de reducere, vouchere etc în urma participării tale la campanii promoționale prin intermediul https://noriel.ro
  • Dezvăluirea datelor tale cu caracter personal este prevăzută de lege sau există un interes public în acest sens etc.

Atunci când Parteneri ai noștri îți prelucrează, în nume propriu, datele tale cu caracter personal prin intermediul nostru, vei avea în vedere politicile de confidențialitate ale acestor Parteneri numiți ca atare de noi. Noi am definit modalitățile acceptate de prelucrare ale datelor tale personale la nivel contractual, dar nu avem niciun control asupra prelucrărilor în sine.

Datele tale cu caracter personal furnizate către Noriel pot fi transferate de noi altor operatori sau persoane împuternicite în condițiile respectării legislației aplicabile, doar pe teritoriul României și doar către alte state din Spațiul European Extins.

Pentru prelucrarea de date personale realizată de noi prin intermediul https://noriel.ro, ai dreptul să soliciți următoarele:

- dreptul la transparența informațiilor, a comunicărilor și a modalităților de exercitare a drepturilor dvs.,

- dreptul la informare și acces la datele dvs. cu caracter personal, - dreptul la rectificare si dreptul la ștergerea datelor,

- dreptul la restricționarea prelucrării,

- dreptul la portabilitatea datelor,

- dreptul la opoziție,

- de a nu fi supus unui procesul decizional individual automatizat,

- dreptul de a vă adresa Autorității de Supraveghere (ANSPDCP) în caz de încălcare a drepturilor dvs. garantate de legislația privind protecția datelor cu caracter personal.

Când ai ales să ne oferi consimțământul, ai dreptul să îl retragi în orice moment, fără a afecta în vreun fel prelucrările realizate de Noriel pe baza consimțământului exprimat de tine înainte de a-l retrage.

Ai dreptul de a depune reclamații sau plângeri la ANSPDCP – Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (www.dataprotection.ro, anspdcp@dataprotection.ro).

Poți adresa orice alte întrebări sau nelămuriri privind modalitățile de prelucrare a datelor tale cu caracter personal, respectiv îți poți exercita drepturile amintite mai sus la adresa contact.gdpr@noriel.ro. Noi monitorizăm respectarea cerințelor legale aplicabile permanent inclusiv prin Responsabilul nostru de protecție a datelor cu caracter personal ce poate fi contactat la contact.gdpr@noriel.ro

 

  1. II. CUM PLĂTEȘTI

Plata se poate face ramburs, online cu cardul bancar, prin card de credit.

Plata ramburs se face în numerar, la momentul livrarii, catre curierul care face livrarea produselor. Valoarea de plată va fi cea afișată în ultimul pas al comenzii, fără comisioane suplimentare.

Online prin PayU

(Visa/Visa Electron/Maestro/MaestroCard)

Daca ai ales metoda de plată 'Card de debit sau de credit' vei fi redirectionat către Pagina Securizată procesatorului de plăți PayU, unde vei completa informațiile despre cardul dumneavoastră.

Plățile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa și MasterCard (Visa/Visa Electron și MasterCard/Maestro) se efectuează prin intermediul sistemului '3D Secure' elaborat de organizațiile care asigură tranzacțiile on-line, același nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau în mediul fizic, la comerciant.

'3D Secure' asigură in primul rand ca nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferată sau stocată, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului sau pe serverele procesatorului de plăți, aceste date fiind direct introduse în sistemele Visa și MasterCard.

Sistemul de plată este securizat la cele mai înalte standarde, inclusiv 3D Secure.

Pentru plățile prin card bancar nu este perceput nici un comision.

 

III. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ ȘI INDUSTRIALĂ

Conținutul, astfel cum este definit în preambul, incluzând dar nelimitându-se la logo-uri, reprezentări stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text și/sau conținut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusivă a Noriel, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obținute în acest sens în mod direct sau indirect (prin licenîe de utilizare și/sau publicare). Utilizatorului nu îi este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe părți, modificarea și/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricărui Conținut în orice alt context decât cel original intenționat de Noriel.  Utilizatorul poate copia, transfera și/sau utiliza Conținut numai în scopuri personale sau non-comerciale, numai în cazul în care acestea nu intră în conflict cu prevederile Documentului. În cazul în care Noriel conferă Utilizatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisă într-un acord de utilizare distinct, un anumit conținut, la care Utilizatorul are sau obține acces în urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor conținuturi definite în acord, numai pe perioada existenței acestuia sau acestor conținuturi pe site sau a perioadei definite în acord, conform condițiilor definite, în cazul în care acestea exista și nu reprezintă un angajament contractual din partea Noriel pentru respectivul Utilizator sau oricare alt terț care are/obține acces la acest conținut transferat, prin orice mijloc și care ar putea fi sau este prejudiciat în orice mod de pe urma acestui conținut, în timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare. Niciun Conținut transmis către Utilizator prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobândit de acesta prin accesare, vizitare și/sau vizualizare nu constituie o obligație contractuală din partea Noriel și/sau al angajatului/prepusului Noriel care a mijlocit transferul de Conținut, în cazul în care aceasta exista, față de respectivul conținut. Este interzisă orice utilizare a Conținutului în alte scopuri decât cele permise expres sau de acordul de utilizare care îl insoțește, în cazul în care acesta exista.

 

Vă reamintim că ne puteți contacta pentru orice alte întrebări sau nelămuriri privind modalitățile de prelucrare a datelor tale cu caracter personal, respectiv îți poți exercita drepturile amintite mai sus la adresa contact.gdpr@noriel.ro. Noi monitorizăm respectarea cerințelor legale aplicabile permanent inclusiv prin Responsabilul nostru de protecție a datelor cu caracter personal ce poate fi contactat la contact.gdpr@noriel.ro