POLITICA DE CONFIDENTIALITATE

 

 

I. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

II. CUM PLĂTEȘTI

III. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ ȘI INDUSTRIALĂ

 

Confidențialitatea datelor tale cu caracter personal este o preocupare importantă pentru Noriel, în calitate de operator de date cu caracter personal. Acest document are rolul de a te informa în mod adecvat cu privire la prelucrarea datelor tale cu caracter personal, în contextul utilizării paginii de internet, https://noriel.ro. Pentru termenii folosiți mai jos, te rugăm să accesezi și Termenii și condițiile de utilizare ale site-ului nostru.

Putem actualiza periodic prezenta Politică, pe măsură ce activitatea și serviciile prestate pentru tine se extind sau se modifică, sau atunci când noi suntem obligați să răspundem noilor modificări legislative. Vom afișa cea mai actuală versiune pe https://noriel.ro. Orice modificare notabilă sau în măsură să afecteze utilizarea https://noriel.ro de către tine îți va fi comunicată aici și/sau utilizând datele de contact disponibile.

https://noriel.ro utilizează fișiere de tip cookie. Mai multe informații privind utilizarea cookie-urilor poți găsi accesând Politica de cookie-uri.

 

  1. PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONAL

Noriel este denumirea comercială a Intertoy Zone SRL, persoană juridică de naționalitate română, având sediul social în București, Strada Căminului nr 6, sector 2, cu număr de ordine în Registrul Comerțului J40/2044/2008, cod unic de înregistrare fiscală RO23225576 (în continuare “Noriel” sau “noi“). În sensul legislației cu privire la protecția datelor, suntem operator atunci când prelucrăm datele tale cu caracter personal.

Când îți creezi un cont pe site-ul Noriel, ne transmiți: adresa de e-mail, num si prenume si iti vei seta o parola la care Noriel nu va avea acces. În cadrul paginii tale personale (Contul meu) de pe site, ai posibilitatea să adaugi informații suplimentare, precum număr telefon mobil, număr telefon fix adrese de livrare, adresa alternativa de e-mail etc.

 

Când plasezi o comandă, ne furnizezi informații precum: produsul dorit, numele si prenumele, adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plată, număr de telefon etc.

Te poți înregistra pe site-ul nostru prin contul tău de Facebook. Dacă optezi pentru una dintre aceste variante, vei fi direcționat către o pagină administrată de Facebook Inc, unde aceștia te vor informa cu privire la transferul datelor personale către Noriel. Poți consulta politicile de confidențialitate Facebook, folosind următoarele link-uri:

https://www.facebook.com/about/privacy

Ulterior, putem prelucra anumite informații cu privire la comportamentul tău în timpul vizitării site-ului nostru, pentru a-ți personaliza experiența online și a-ți pune la dispoziție oferte adaptate profilului tău. Te invităm să afli mai multe detalii în acest sens prin consultarea secțiunii privitoare la scopurile prelucrării de mai jos. Pe site putem stoca și colecta informații în cookie-uri și tehnologii similare, conform Politicii de cookie-uri.

Nu colectăm și nu prelucrăm în alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protecția datelor în categorii speciale de date cu caracter personal.

Există posibilitatea de a plasa o comandă fără a fi necesar un cont. Contul e generat doar în cazul în care selectezi opțiunea de ”creare cont”. Dacă începi o comandă fără a avea cont sau fără a fi autentificat, însă nu finalizezi comanda, datele completate în formular nu vor fi stocate de Noriel, ele vor fi șterse în mod automat.

Dacă ești reprezentantul unui partener Noriel, prelucrăm datele tale de contact (nume și prenume, adresă de e-mail și telefon) în legătură cu relația contractuală existentă.

După caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal următoarelor categorii de destinatari:

– societăților din cadrul grupului Noriel;

– furnizorilor de servicii de curierat;

– furnizorilor de servicii de plată/bancare;

– furnizorilor de servicii de marketing;

– furnizorilor de soluții software;

– furnizorilor de servicii IT;

– altor societăți cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piață a bunurilor si serviciilor noastre.

În cazul în care ne revine o obligație legală sau dacă este necesar pentru a ne apăra un interes legitim, vom transmite date cu caracter personal autorităților publice.

Ne asigurăm că accesul la datele dvs. de către terții persoane juridice de drept privat se realizeaza în conformitate cu prevederile legale privind protecția datelor si confidențialitatea informațiilor, în baza unor contracte încheiate cu aceștia.

 

Scop

Temei

Utilizator al https://noriel.ro

Desfășurarea relației contractuale dintre tine și https://noriel.ro/ furnizarea serviciilor și produselor noastre, pentru preluarea, validarea, expedierea și facturarea comenzii plasate pe https://noriel.ro, informarea tale privind stadiul comenzii, remedierea plângerilor/ reclamațiilor, returnarea după caz a produselor comandate etc.

Prelucrarea are la bază contractul încheiat între tine și Noriel, definit în Termeni și Condiții. Furnizarea datelor tale cu caracter personal este necesară. Lipsa furnizării datelor afectează derularea raporturilor contractuale dintre tine și Noriel.

Îndeplinirea obligațiilor legale ce revin Noriel în contextul serviciilor prestate prin intermediul https://noriel.ro, inclusiv obligații fiscale sau de arhivare.

Prelucrarea datelor tale pentru acest scop este necesară în baza unor obligații legale. Furnizarea datelor tale în acest scop este necesară. Lipsa furnizării datelor poate avea drept consecință imposibilitatea Noriel de a respecta obligațiile legale care îi revin și deci imposibilitatea de oferi serviciile așteptate de tine prin https://noriel.ro.

Activități de marketing, respectiv pentru transmiterea comunicărilor comerciale prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță  (e-mail, sms) referitor la produsele și serviciile oferite de Noriel prin intermediul https://noriel.ro.

Prelucrarea datelor tale pentru acest scop are la bază consimțământul tău, dacă ai ales să îl furnizezi.

Furnizarea datelor tale în acest scop este voluntară. Lipsa furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor tale în acest scop nu va avea urmări negative pentru serviciile oferite prin intermediul https://noriel.ro.

Îți poți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin bifarea opțiunii „Sunt de acord să primesc comunicări comerciale”, sau ulterior în secțiunea Contul meu.

Pentru dezabonare poți folosi opțiunea de la finalul fiecărui e-mail/ sms conținând comunicări comerciale sau poți oricând să te dezabonezi prin accesarea secțiunii Contul meu din https://noriel.ro.

Efectuarea de analize sau raportări interne privind modul de funcționare a https://noriel.ro, realizarea de profiluri de preferințe de consum sau în vederea îmbunătățirii experienței oferite pe https://noriel.ro.

Prelucrarea datelor tale pentru acest scop are la bază interesul legitim al Noriel de a îmbunătăți permanent experiența utilizatorilor pe https://noriel.ro. Furnizarea datelor tale în acest scop este voluntară. Lipsa furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru serviciilor oferite prin intermediul https://noriel.ro.

Apărarea drepturilor și intereselor Operatorului în justiție, respectiv pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unei proceduri în fața unei instanțe, a unei proceduri administrative sau a altor proceduri în care suntem implicați.

 

Prelucrarea datelor tale pentru acest scop are la bază apărarea drepturilor si intereselor Operatorului.

Vizitator al https://noriel.ro

Activități de marketing, respectiv pentru transmiterea comunicărilor comerciale prin intermediul mijloacelor de comunicare la distanță  (e-mail, sms) referitor la produsele și serviciile oferite de Noriel prin intermediul https://noriel.ro.

Prelucrarea datelor tale pentru acest scop are la bază consimțământul tău, dacă ai ales să îl furnizezi.

Furnizarea datelor tale în acest scop este voluntară. Lipsa furnizării consimțământului pentru prelucrarea datelor tale în acest scop nu va avea urmări negative pentru serviciile oferite prin intermediul https://noriel.ro.

Îți poți exprima consimțământul pentru prelucrarea datelor în acest scop prin bifarea opțiunii „Sunt de acord să primesc comunicări comerciale”, sau ulterior în secțiunea Contul meu.

Pentru dezabonare poți folosi opțiunea de la finalul fiecărui e-mail/ sms conținând comunicări comerciale sau poți oricând să te dezabonezi prin accesarea secțiunii Contul meu din https://noriel.ro.

Remedierea eventualelor plângeri, reclamații înainte de tine și îmbunătățirea experienței tale oferite de https://noriel.ro.

Prelucrarea datelor tale pentru acest scop are la bază interesul legitim al Noriel de a asigura funcționarea corectă a https://noriel.ro, precum și pentru a îmbunătăți permanent experiența vizitatorilor https://noriel.ro, inclusiv prin soluționarea diferitelor întrebări sau reclamații din partea ta.

Furnizarea datelor tale în acest scop este voluntară. Lipsa furnizării datelor pentru acest scop nu va avea urmări negative pentru serviciile oferite prin intermediul https://noriel.ro.

Persoană de contact al Partenerului Noriel

Inițierea sau desfășurarea relației contractuale dintre Noriel și Partener/potențial Partener.

Prelucrarea datelor tale pentru acest scop are la bază interesul legitim al Noriel de iniția și desfășura relațiile contractuale in contextul oferirii serviciilor pe https://noriel.ro. Lipsa furnizării datelor pentru acest scop poate avea urmări negative pentru serviciile oferite prin intermediul https://noriel.ro.

Apărarea drepturilor și intereselor Operatorului în justiție, respectiv pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unei proceduri în fața unei instanțe, a unei proceduri administrative sau a altor proceduri în care suntem implicați.

Prelucrarea datelor tale pentru acest scop are la bază apărarea drepturilor si intereselor Operatorului.

 

Noriel prelucrează datele tale cu caracter personal numai atât timp cât este necesar pentru realizarea scopurilor de prelucrare enumerate anterior. În cazul în care ești deținător de card Noriel, datele tale personale vor fi prelucrate pentru o perioadă de 10 ani. Dacă ești utilizator, prelucrăm datele tale pe întreaga durată a raporturilor contractuale și, ulterior, pe durata necesară îndeplinirii obligațiilor legale și interesului legitim ale Noriel, conform celor de mai jos.

Dacă ești client și îți exerciți dreptul de ștergere a contului de utilizator, prin utilizarea funcționalității Ștergere cont din secțiunea Contul meu, Noriel va interpreta această acțiune ca opțiune a ta de a te dezabona și a șterge datele aferente contului tău, mai puțin acele date asociate cu o obligație legală a noastră. Dacă alegi să îți ștergi contul de utilizator, nu îți vom mai trimite e-mailuri și/sau mesaje tip sms cu informări comerciale. Ștergerea contului nu este un proces automat, necesitând o validare umană. De asemenea, dacă dorești ștergerea contului tău când pe acest cont există cel puțin o comandă activă, cererea de ștergere a contului va putea fi înregistrată numai după livrarea produselor și finalizarea celei mai recente comenzi.

Noriel va păstra datele contabile pe o perioadă de 10 ani, conform legii fiscale, și le va comunica autorităților fiscale. Pentru celelalte date personale furnizate de tine (nume, prenume, istoric comandă, discuțiile avute cu departamentul de Costumer Support), Noriel are un termen de păstrare de 5 ani, termen legal de prescripție extinctivă. Acest termen este cel furnizat de legea civilă românească, iar păstrarea acestor date are ca scop păstrarea dovezilor contului și comenzilor tale, având ca bază legală de prelucrare interesul legitim al Noriel. Datele personale prelucrate pentru efectuarea livrărilor vor fi deținute de curierul nostru, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.13/2013 privind furnizarea serviciilor poștale. De asemenea, datele prelucrate în cadrul campaniilor promoționale ale Noriel vor fi prelucrate conform legislației fiscale, iar furnizarea acestor date și comunicarea lor către autoritățile fiscale este impusă de legea în vigoare, în scopul impozitării.

Pentru operarea facturilor, vom prelucra numele, prenumele și adresa ta, conform obligațiilor fiscale în vigoare. În cazul în care vrei să returnezi un produs achiziționat din magazinele Noriel, vom prelucra numele, prenumele, seria și numărul de CI, aceste date fiind necesare pentru protejarea siguranței sistemului de retur.

Dacă ești interesat/ă de produse ce momentan nu sunt disponibile în cel mai aproape magazin Noriel, te rugăm să completezi, în magazin, formularul special conceput pentru aceasta cu prenumele, numărul tău de telefon și produsul pe care îl cauți, pentru a te putea ține la curent în funcție de interesele tale.

Dacă îți retragi consimțământul pentru prelucrarea datelor în scop de marketing, Noriel va înceta prelucrarea datelor tale cu caracter personal în acest scop, fără însă a afecta prelucrările desfășurate de Noriel pe baza consimțământului exprimat de către tine înainte de retragerea acestuia, prelucrările efectuate în baza obligațiilor legale menționate mai sus sau prelucrările efectuate în baza interesului legitim al Noriel.

Dacă ești persoana de contact a Partenerilor sau potențialilor Parteneri ai Noriel, datele tale cu caracter personal vor fi prelucrate pe durata necesară pentru încheierea / executarea contractului și ulterior potrivit politicilor interne și obligațiilor legale – de exemplu, cele privind arhivarea.

În vederea realizării scopurilor de prelucrare enumerate anterior, Noriel poate dezvălui datele tale către Parteneri, afiliați, terțe persoane sau entități care sprijină Noriel în oferirea de servicii prin https://noriel.ro, precum furnizorii de infrastructură IT sau de servicii de transport și curierat, respectiv către autorități publice, precum în următoarele situații fără a ne limita însă la acestea:

  • Menținerea, personalizarea și îmbunătățirea https://noriel.ro și a serviciilor derulate prin intermediul acestuia

  • Administrarea comercială și tehnică a https://noriel.ro, de exemplu când intermediem relația dintre tine și un Partener, furnizor de produse pe https://noriel.ro

  • Efectuarea de analize asupra datelor în scop de testare tehnică și comercială, analiză de afaceri, monitorizare a tendințelor de utilizare și achiziție, dezvoltarea de măsuri de securitate, autentificarea utilizatorilor etc.

  • Transmiterea de comunicări comerciale de marketing, în condițiile respectării legislației aplicabile

  • Acordarea de premii, coduri de reducere, vouchere etc în urma participării tale la campanii promoționale prin intermediul https://noriel.ro

  • Dezvăluirea datelor tale cu caracter personal este prevăzută de lege sau există un interes public în acest sens etc.

Atunci când Partenerii noștri îți prelucrează datele personale, prin intermediul nostru, dar în nume propriu, vei avea în vedere politicile de confidențialitate ale acestor Parteneri numiți ca atare de noi. Noi am definit modalitățile acceptate de prelucrare ale datelor tale personale la nivel contractual, dar nu avem niciun control asupra prelucrărilor în sine, însă te asigurăm de faptul că ne alegem parteneri ce îndeplinesc cerințe de securitate și confidențialitate la standarde ridicate.

Datele tale cu caracter personal furnizate către Noriel pot fi transferate de noi altor operatori sau persoane împuternicite în condițiile respectării legislației aplicabile,

Pentru prelucrarea de date personale realizată de noi prin intermediul https://noriel.ro, ai dreptul să soliciți următoarele:

- dreptul la transparența informațiilor, a comunicărilor și a modalităților de exercitare a drepturilor dvs.,

- dreptul la informare și acces la datele dvs. cu caracter personal, - dreptul la rectificare si dreptul la ștergerea datelor,

- dreptul la restricționarea prelucrării,

- dreptul la portabilitatea datelor,

- dreptul la opoziție,

- de a nu fi supus unui procesul decizional individual automatizat,

- dreptul de a vă adresa Autorității de Supraveghere (ANSPDCP) în caz de încălcare a drepturilor dvs. garantate de legislația privind protecția datelor cu caracter personal.

Când ai ales să ne oferi consimțământul, ai dreptul să îl retragi în orice moment, fără a afecta în vreun fel prelucrările realizate de Noriel pe baza consimțământului exprimat de tine înainte de a-l retrage, sau prelucrările ce au ca bază legală legislația în domeniu sau interesul legitim al Noriel.

Ai dreptul de a depune reclamații sau plângeri la ANSPDCP – Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal (www.dataprotection.ro, anspdcp@dataprotection.ro).

Poți adresa orice alte întrebări sau nelămuriri privind modalitățile de prelucrare a datelor tale cu caracter personal, respectiv îți poți exercita drepturile amintite mai sus la adresa contact.gdpr@noriel.ro. Îți vom răspunde în cel mai scurt termen posibil, dar nu mai lung de 30 de zile, conform legii. Noi monitorizăm respectarea cerințelor legale aplicabile permanent inclusiv prin Responsabilul nostru de protecție a datelor cu caracter personal ce poate fi contactat la contact.gdpr@noriel.ro

 

II. CUM PLĂTEȘTI

Plata se poate face ramburs, online cu cardul bancar, prin card de credit/debit.

Plata ramburs se face în numerar, la momentul livrarii, catre curierul care face livrarea produselor. Valoarea de plată va fi cea afișată în ultimul pas al comenzii, fără comisioane suplimentare.

Online prin PayU

(Visa/Visa Electron/Maestro/MaestroCard)

Daca ai ales metoda de plată 'Card de debit sau de credit' vei fi redirectionat către Pagina Securizată procesatorului de plăți PayU, unde vei completa informațiile despre cardul dumneavoastră.

Plățile cu carduri de credit/debit emise sub sigla Visa și MasterCard (Visa/Visa Electron și MasterCard/Maestro) se efectuează prin intermediul sistemului '3D Secure' elaborat de organizațiile care asigură tranzacțiile on-line, același nivel de securitate ca cele realizate la bancomat sau în mediul fizic, la comerciant.

'3D Secure' asigură in primul rand ca nici o informatie legata de cardul dumneavoastra nu este transferată sau stocată, la nici un moment de timp, pe serverele magazinului sau pe serverele procesatorului de plăți, aceste date fiind direct introduse în sistemele Visa și MasterCard.

Sistemul de plată este securizat la cele mai înalte standarde, inclusiv 3D Secure.

Pentru plățile prin card bancar nu este perceput nici un comision.

 

III. DREPTUL DE PROPRIETATE INTELECTUALĂ ȘI INDUSTRIALĂ

Conținutul, astfel cum este definit în preambul, incluzând dar nelimitându-se la logo-uri, reprezentări stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text și/sau conținut multimedia prezentate pe Site, sunt proprietatea exclusivă a Noriel, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obținute în acest sens în mod direct sau indirect (prin licenîe de utilizare și/sau publicare). Utilizatorului nu îi este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul către terțe părți, modificarea și/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricărui Conținut în orice alt context decât cel original intenționat de Noriel. Utilizatorul poate copia, transfera și/sau utiliza Conținut numai în scopuri personale sau non-comerciale, numai în cazul în care acestea nu intră în conflict cu prevederile Documentului. În cazul în care Noriel conferă Utilizatorului dreptul de a utiliza sub forma descrisă într-un acord de utilizare distinct, un anumit conținut, la care Utilizatorul are sau obține acces în urma acestui acord, acest drept se extinde numai asupra acelui sau acelor conținuturi definite în acord, numai pe perioada existenței acestuia sau acestor conținuturi pe site sau a perioadei definite în acord, conform condițiilor definite, în cazul în care acestea exista și nu reprezintă un angajament contractual din partea Noriel pentru respectivul Utilizator sau oricare alt terț care are/obține acces la acest conținut transferat, prin orice mijloc și care ar putea fi sau este prejudiciat în orice mod de pe urma acestui conținut, în timpul sau dupa expirarea acordului de utilizare. Niciun Conținut transmis către Utilizator prin orice mijloc de comunicare (electronic, telefonic, etc) sau dobândit de acesta prin accesare, vizitare și/sau vizualizare nu constituie o obligație contractuală din partea Noriel și/sau al angajatului/prepusului Noriel care a mijlocit transferul de Conținut, în cazul în care aceasta exista, față de respectivul conținut. Este interzisă orice utilizare a Conținutului în alte scopuri decât cele permise expres sau de acordul de utilizare care îl insoțește, în cazul în care acesta exista.

 

Vă reamintim că ne puteți contacta pentru orice alte întrebări sau nelămuriri privind modalitățile de prelucrare a datelor tale cu caracter personal, respectiv îți poți exercita drepturile amintite mai sus la adresa contact.gdpr@noriel.ro. Noi monitorizăm respectarea cerințelor legale aplicabile permanent inclusiv prin Responsabilul nostru de protecție a datelor cu caracter personal ce poate fi contactat la contact.gdpr@noriel.ro