Carti pentru copii / Carte Editura Corint, Rascoala, Liviu Rebreanu

-20%
Oferta exclusiv online
15,99 lei 19,99 lei (Reducere 4 lei)
in stoc

Livrare

lun, 27 sept - mie, 29 sept
Cod: BOK.0186_001w
Share Favorit
  • GTIN: 9786067820133
  • Editura: Corint
  • Tip carte: Literatura
  • Autor: Liviu Rebreanu
  • Pentru: Fete, Baieti
  • Varsta: 16 ani +
  • Brand: Corint

Liviu Rebreanu (1885–1944), prozator si dramaturg, membru al Academiei Romane, a fost creatorul romanului romanesc modern.
Opera sa, diversa din punct de vedere tematic si narativ, cuprinde cateva romane de referinta pentru literatura romana – Ion (1920), Padurea spanzuratilor (1922), Adam si Eva (1925), Ciuleandra (1927).
„Vazuta ca o continuare a lui Ion, Rascoala a capatat forma de proiect literar inca inainte de razboi. […] Romanul e o adevarata fresca istorica, realizata insa nu prin ilustrare panoramica, ci printr-o extraordinara concentrare sugestiva. Miscarea epica, datorita vigoarei si puterii rezumative, dobandeste un caracter monumental, pentru ca transcrie admirabil viata masei intr-un moment al ei dramatic, esential si definitoriu. Pornind de la rascoalele care au zdruncinat puternic intreaga societate romaneasca, Rebreanu caracterizeaza prin figuri reprezentative mentalitatea si comportarea celor mai variate straturi sociale. […] Ca si Ion, ca si alte lucrari ale lui Rebreanu, Rascoala e un model de creatie epica solid construita, cu episoadele riguros inlantuite de o intriga bine inchegata.” Ovid S. Crohmalniceanu

Numar pagini: 528
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Autor: Liviu Rebreanu

Citeste mai mult...
0 (0 review-uri)
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie recenzii.
Lasa-ne adresa de email si afli primul cum sa le oferi micutilor bucuria copilariei.