<
  1. Carti
  2. /
  3. Carti pentru oameni mari

Carte Editura Humanitas, Codul bunelor maniere astazi, Aurelia Marinescu

Produs exclusiv online
Stoc Epuizat
Cod: HU000482-10C_001w
Share Notificare Stoc
Adauga tu primul review!
  • GTIN: 9789735059118
  • Editura: Humanitas
  • Tip carte: Cresterea copilului
  • Brand: Humanitas
  • Dimensiuni produs ambalat: 21 x 3 x 14 cm
  • Greutate produs ambalat: 0.40 kg

„Cand saruti mana unei doamne, te apleci deasupra mainii sau duci mana ei la buze?
Te intalnesti cu o doamna. Astepti sa-ti intinda mana sau o intinzi D-ta intai?
Esti in local impreuna cu sotia sau logodnica si o prietena a acesteia. Vine vanzatoarea de flori. Careia dintre ambele doamne ii cumperi flori sau careia i le oferi intai?
Cum scoti din gura samburii de masline, la masa?
Te-ai intalnit cu un prieten si sotia lui, pe strada, si continui o bucata de drum cu ei. De care parte vei merge?“

Iata ce intrebari isi puneau romanii din Bucurestiul interbelic evocat de Ioana Parvulescu intr-o bine-cunoscuta carte. Raspunsurile la asemenea intrebari sunt cautate si in zilele noastre, de vreme ce Codul bunelor maniere al Aureliei Marinescu, adevarat bestseller national vandut pana acum in 300 000 de exemplare, continua sa fie o carte dorita de public.

Daca principiile bunei-cuviinte sunt eterne, normele de comportament trebuie sa tina seama de schimbarea deprinderilor si a mentalitatii odata cu trecerea timpului. In cei 20 de ani de la aparitie, Codul a devenit o carte aproape clasica, dar asta nu inseamna ca s-a demodat: aceasta editie aniversara a fost minutios revazuta si adusa la zi.

Simona Vasilache, „Despre buna-cuviinta“ (Romania literara, martie 2016)

AURELIA ANASTASIA MARINESCU s-a nascut la 21 februarie 1934 la Bucuresti. Licentiata a Facultatii de Limba si Literatura Romana, Universitatea Bucuresti, a fost vreme de peste 25 de ani profesoara de romana la liceul „Dimitrie Cantemir“ din Capitala. Aici a editat prima revista – tiparita – a liceului si a infiintat cunoscutul cenaclu „G. Calinescu“, pe care l-a condus cu pricepere si pasiune 20 de ani. In 1996 a publicat Codul bunelor maniere astazi. Prima editie a fost urmata de alte trei (1999, 2002, 2015 – prezenta editie aniversara), succesiv revazute si aduse la zi. In urma extraordinarului succes de public al cartii, a fost invitata sa vorbeasca la radio si la televiziune, sa dea interviuri, sa scrie in reviste de mare tiraj pe tema comportamentului civilizat, sa tina cursuri de bune maniere la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice a Universitatii Bucuresti.

Numar pagini: 376
Dimensiuni: 20.5 x 14.5 cm
An aparitie: 2015
Autor: Aurelia Marinescu

0 (0 review-uri)
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie recenzii.
Lasa-ne adresa de email si afli primul cum sa le oferi micutilor bucuria copilariei.