Carti pentru copii / Carte Editura Humanitas, George si codul indescifrabil, Stephen Hawking

-20%
Oferta exclusiv online
33,99 lei 42,99 lei (Reducere 9 lei)
in stoc

Livrare

vin, 24 sept - mar, 28 sept
Cod: HU001066-1_001w
Share Favorit
  • GTIN: 9789735052935
  • Editura: Humanitas
  • Tip carte: Literatura
  • Autor: Stephen Hawking
  • Pentru: Fete, Baieti
  • Varsta: 7 - 8 ani, 8 ani +
  • Brand: Humanitas

George si Annie pornesc intr-o aventura spatiala pentru a salva Universul.

„O mai scurta istorie a timpului pentru un public mai tanar.“ (USA Today)

George si codul indescifrabil este al patrulea volum despre George, Annie, Eric si, bineinteles, Cosmos scris in colaborare de Lucy si Stephen Hawking.

Exploreaza seria creata de Lucy Hawking impreuna cu tatal ei, profesorul Stephen Hawking: George si cheia secreta a Universului, George in cautare de comori prin Cosmos, George si Big Bangul, George si luna albastra, George si corabia timpului.

LUCY HAWKING este autoarea a doua romane. A scris articole pentru numeroase publicatii si a aparut in emisiuni de televiziune si radio, cu prezentari de popularizare a calatoriilor spatiale si a stiintei, in general, facute pentru copiii din intreaga lume. A vorbit, de asemenea, la conferinta organizata cu prilejul celei de-a 50-a aniversari a NASA. Ca parte a Operatiunii Nemurirea, o mostra din ADN-ul ei a fost trimisa recent la Statia Spatiala Internationala, pentru cazul in care specia umana ar disparea in mod accidental. Locuieste la Cambridge, impreuna cu fiul sau. In 2008, i s-a decernat Premiul Sapio pentru popularizarea stiintei.

STEPHEN W. HAWKING s-a nascut pe 8 ianuarie 1942, exact in ziua cand se implineau trei sute de ani de la moartea lui Galileo Galilei. Dupa studii la Oxford si un doctorat sustinut la Cambridge, Hawking devine titularul Catedrei de matematica de la Cambridge, catedra in fruntea careia s-a aflat, cu trei secole in urma, Isaac Newton. Impreuna cu Roger Penrose a elaborat teoria asupra gaurilor negre si a demonstrat ca, in conformitate cu relativitatea generala, spatiul si timpul trebuie sa fi avut un inceput in marea explozie (Big Bang). In ciuda unei boli care l-a tintuit in scaunul cu rotile, Hawking si-a continuat cercetarile, aflandu-se in prima linie a fizicienilor care cauta o teorie unificatoare ce ar explica intregul univers. Pe de alta parte, a publicat lucrari destinate publicului larg, in care a oferit o imagine intuitiva asupra cercetarilor de varf din fizica fundamentala. Este, probabil, cel mai cunoscut fizician de la Einstein incoace. A incetat din viata pe 14 martie 2018.La Editura Humanitas au aparut: Scurta istorie a timpului (1994); Visul lui Einstein si alte eseuri (1997); Universul intr-o coaja de nuca (2004); (impreuna cu Leonard Mlodinow) O mai scurta istorie a timpului (2007) si Marele plan (2012); Teoria universala. Originea si soarta universului (2014), Scurta istorie a vietii mele (2015); (impreuna cu Lucy Hawking) George si cheia secreta a universului (2009), George in cautare de comori prin Cosmos (2010), George si Big Bangul (2012), George si codul indescifrabil (2016), George si luna albastra (2017). Biografia sa este relatata si in cartea lui Jane Hawking Dragostea are 11 dimensiuni: Viata mea cu Stephen Hawking (trad. rom. Humanitas, 2013). | www.hawking.org.uk

Numar pagini: 352
Dimensiuni: 24 x 3 x 15 cm
Autor: Stephen Hawking, Lucy Hawking
An aparitie: 2016

Citeste mai mult...
0 (0 review-uri)
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie recenzii.
Lasa-ne adresa de email si afli primul cum sa le oferi micutilor bucuria copilariei.