<
  1. Carti
  2. /
  3. Carti pentru copii

Din ce este construita lumea, Fizica pe care nu o inveti la scoala, Traian Anghel

-20%
Produs exclusiv online
Stoc Epuizat
Cod: EDU.465_001w
Share Notificare Stoc
Adauga tu primul review!
  • GTIN: 9786067820676
  • Editura: Corint
  • Tip carte: Carti educative
  • Brand: Corint
  • Pentru: Fete, Baieti
  • Varsta: 14 ani +

In carte este povestita o parte din aventura omului desfasurata in domeniul stiintei incepand cu anul 1900 si pana in prezent, vazuta din perspectiva fizicianului. Este perioada in care a luat nastere si s-a dezvoltat fizica moderna, incepand de la cuanta lui Planck si particula de lumina a lui Einstein, continuand cu bosonul Higgs (particula Dumnezeu) si ajungand la undele gravitationale.

Sunt prezentate si analizate evenimentele, fenomenele si experimentele care au dus la formularea teoriei relativitatii si a teoriei cuantice, dar si subiecte precum teleportarea cuantica si calculul cuantic. Lucrarea este adresata tuturor celor care doresc sa inteleaga legile care guverneaza natura, lumea inconjuratoare si universul in care traim, vazute din perspectiva moderna. Aceste subiecte sunt dezvoltate in opt capitole sub forma unor raspunsuri oferite la intrebari formulate in titlurile acestora: Ce este lumina: unda sau corpuscul?, Poate fi depasita viteza luminii?, Particulele sunt unde?, Cat de complex este atomul?, Cum functioneaza laserul?, Pisica lui Schrödinger este vie sau moarta?, Din ce este construita lumea?, Este posibila teleportarea?.

“Cartea profesorului Traian Anghel este o imbinare perfecta intre povesti si ecuatii. Povestile alese atrag cititorul. Sunt lucruri pe care toti vrem sa le stim: de ce nu putem depasi viteza luminii, ce este pisica lui Schrödinger sau daca este posibila teleportarea. Raspunsurile sunt prezentate sub o forma atragatoare, iar povestile construite sunt cursive si atractive.

Dar profesorul Traian Anghel nu se opreste la povesti, ci face legatura cu ecuatiile care descriu fenomenele, introducand matematica acolo unde este nevoie. Prin aceasta, cartea de fata este un instrument foarte util nu numai pentru cei interesati de alcatuirea lumii in care traim, dar si pentru elevii si profesorii care vor sa inteleaga fenomenele in limbajul lor natural, care este matematica.” - Dr. Cristian Presura – cercetator stiintific Philips Research, Olanda

Numar pagini: 248
Dimensiuni: 22 x 27 cm
Tip coperta: Brosata
An aparitie: 2021
Autor: Traian Anghel

Citeste mai mult...
0 (0 review-uri)
Doar utilizatorii inregistrati pot scrie recenzii.
Lasa-ne adresa de email si afli primul cum sa le oferi micutilor bucuria copilariei.